Till en medryckande basgång och taktfasta trummor sjunger Lisa Jennifer om att växa upp i en liten stad. En stad som i Lisas fall är Örnsköldsvik, där hon just nu pluggar till låtskrivare på Dreamhill. Men visst känner man igen sig från ens uppväxt på en mindre ort? Att världen känns liten och man liksom fastnat i vardagsrutinerna (något som i och för sig kan hända även om man bor i en storstad). Men i en den där mindre orten är risken för att känna att man inte passar in större.

Popmuzik Lover Patreon

Lisa utvecklar:

”Det finns mycket charmigt med att bo i en liten stad, men också en liten klaustrofobi känsla i de hela. Därav refrängen ” jag går i samma slitna skor, i samma stad, alltid samma krog”. Det finns en trygghet i rutin men också en sån känsla där man tillslut känner sig klar med staden.”

Låten inleds med ett gitarriff innan låten kickar ingång med taktfasta trummor och en skön puls där låten liksom ligger i gränslandet av pop och rock. Det ligger en frustration och spänning i arrangemanget, lite som att man undrar om hon kommer ta sig ur ekorrhjulet eller om hon kommer att stanna där hon är?

Känner du igen dig i låten och dess tema av att vara fast i rutiner eller bara känna att du är färdig med den plats du bor på?

Småstadssyndrom är skriven av artisten tillsammans med Yasmine Tahar, Rasmus Bergman och Elvina Shedin. Du kan lyssna på resultatet här nedan, och medan du gör det kan du även spara ner Popmuzik som en app i din mobil. Bara klicka på delningsknappen i din webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Via appen kan du lätt komma åt bloggen samt att du även kan aktivera notiser. På det viset kommer du alltid att ha ny musikinspiration nära till hands och upptäcka nya låtar med spännande artister, som just Lisa Jennifer.

DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011