New wave-hjältarna Duran Duran släpper en deluxe-utgåva av senaste albumet Danse Macabre, som här piffats till med sju nya spår.

Popmuzik Podcast

Bland annat får vi en nytolkning av New Moon on Monday från albumet Seven and the Ragges Tiger, och som släpptes som singel i Januari 1984. Här heter låten istället New Moon (Dark phase) och är enligt mig en riktigt skön uppdatering av originalet. Inte lika rytmisk som originalet som verkligen andas, utan mer drömmande och mer fokus på syntharna. Samtidigt som refrängen känns behagligt igenkännande.

Mixen i Dolby Atmos är lagom balanserad för att inte ta över låten. Gitarren och basgången får lite mer dynamik i mixen och även effekterna i mellanspelet blir läckra i ett mer tydligt surroundsound.

Den 11:e Oktober släpps det uppdaterade albumet, som du kan förhandsspara till ditt bibliotek här nedan.

För att kunna driva Popmuzik som en bred och nyfiken musikblogg med nya musiktips varje dag skulle jag behöva din hjälp.
Det vore snällt om du skulle vilja stötta arbetet med bloggen på Patreon som antingen Popmuzik Liker för 12 kr eller Popmuzik Lover för 32 kr. Ditt bidrag gör det möjligt att driva bloggen vidare som en av de få musikbloggar som nu finns kvar i landet.
Tack så mycket och tack för att du besöker Popmuzik.

Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011