Planen för Oscar Lund var att släppa två singlar under sommaren. Först ut var den medryckande och euforiska debutsingeln Långedrag, som med sin stänk av Håkan Hellström-pop fick i alla fall mitt indiepophjärta att slå lite starkare.

Svensk Pop Apple Music

Nu är det dags att följa upp debuten och med det fortsätta vår färd med 11:ans spårvagn. Förbi Långedrag till Saltholmen, som då även är titeln på nya singeln.

Om första singeln var eufori är Saltholmen mer emotionell. För den nya singeln inleds med måsarnas skrik tillsammans med mjuka trummor, synthar och gitarrer. Det är ett fint vykort från sommar-Göteborg när Oscar sjunger om vänskap och sommar som utspelar sig just på Saltholmens klippor.

Om singeln berättar Oscar för bloggen:

Saltholmen är euforin av vänner, sommar och något glas vin för mycket. För mig har Augusti-klipporna och soluppgången blivit ett fotografi av lycka, så därför försökte jag få ljudbilden att låta som vågorna och havet. Det var en svår låt att få till, men den blev en fin påminnelse om att allt som betyder nåt, finns närmare än man tror.”

Om du inte redan läst, så finns det en fin intervju med Oscar i bloggen som jag rekommenderar dig att kika igenom. Du får även gärna spara ner en genväg till bloggen på din mobils hemskärm, så att du dagligen påminns att besöka sidan.
Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Klart!

Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011