Det är härligt lekfullt och charmigt när Madilyn Mei här skänker oss sin senaste singel Tho I’m a tortoise. Det är lite som en mix av renässansmusik och folkpop skulle jag säga, med sin instrumentering där av gitarr och slagverk, flöjt och körsång. Det är definitivt uppfriskande att höra en låt som har just denna känsla idag.

Favoriter Apple Music

Låten i sig bygger på den klassiska berättelsen som haren och sköldpaddan, där sensmoralen är ”långsamt och stadigt vinner loppet”. Madilyn utforskar båda perspektiven: sköldpaddan, långsammare och tålmodig, och den naturligt begåvade haren, som överpresterar.

Om låten berättar Madilyn:

”Jag skrev Tho I’m a tortoise för att försäkra mig själv om att det är okej att röra sig i olika takt och inte överprestera i allt. Det är till och med okej att vara dålig på saker så länge du tycker om det.”

En bra inställning skulle jag säga och bra budskap. Att göra det du tycker om är viktigt och att någonstans hitta en inre balans i det en gör känns viktigt. Samtidigt är det viktigt att respektera att allas resor är olika och allas förmåga att göra något varierar. Men det viktigaste av allt är att livet i sig inte är ett lopp, utan det ska ge tid till njutning och utveckling också.

När Madilyn reflekterar över sina egna upplevelser säger artisten:

”När jag växte upp gillade jag musik, konst och litteratur, men jag var nästan alltid sämst i min klass i matematik, naturvetenskap och sport. Jag hade också ett talfel, vilket gjorde att jag känner mig generad och oförmögen att jag nu förhåller mig mer till haren, känner mig oförmögen att sakta ner, lyckas med mina passioner men bränner ut i processen och känner mig otillfredsställd med mina framsteg.”

Du kan se den animerade videon till låten här nedan.

Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011