Det är härligt lekfullt och charmigt när Madilyn Mei här skänker oss sin senaste singel Tho I’m a tortoise. Det är lite som en mix av renässansmusik och folkpop skulle jag säga, med sin instrumentering där av gitarr och slagverk, flöjt och körsång. Det är definitivt uppfriskande att höra en låt som har just denna känsla idag.

Svensk Pop Apple Music

Låten i sig bygger på den klassiska berättelsen som haren och sköldpaddan, där sensmoralen är ”långsamt och stadigt vinner loppet”. Madilyn utforskar båda perspektiven: sköldpaddan, långsammare och tålmodig, och den naturligt begåvade haren, som överpresterar.

Om låten berättar Madilyn:

”Jag skrev Tho I’m a tortoise för att försäkra mig själv om att det är okej att röra sig i olika takt och inte överprestera i allt. Det är till och med okej att vara dålig på saker så länge du tycker om det.”

En bra inställning skulle jag säga och bra budskap. Att göra det du tycker om är viktigt och att någonstans hitta en inre balans i det en gör känns viktigt. Samtidigt är det viktigt att respektera att allas resor är olika och allas förmåga att göra något varierar. Men det viktigaste av allt är att livet i sig inte är ett lopp, utan det ska ge tid till njutning och utveckling också.

När Madilyn reflekterar över sina egna upplevelser säger artisten:

”När jag växte upp gillade jag musik, konst och litteratur, men jag var nästan alltid sämst i min klass i matematik, naturvetenskap och sport. Jag hade också ett talfel, vilket gjorde att jag känner mig generad och oförmögen att jag nu förhåller mig mer till haren, känner mig oförmögen att sakta ner, lyckas med mina passioner men bränner ut i processen och känner mig otillfredsställd med mina framsteg.”

Du kan se den animerade videon till låten här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011