Philip Montagu-Evans har under lång tid varit framgångsrik som låtskrivare och bandmedlem i The Montagu, nu väljer han en helt annan riktning och solodebuterar. Språket väljer artisten att skifta från engelska till svenska och skalar ner instrumenteringen till akustisk gura och ömsint sång. Någonstans mellan Stockholm och Malmö skapar denna musiker emotionell vispop med hjärta och själ. 

Nordiska Favoriter

”Min debutsingel Främlingen är för mig mer än bara en låt. Jag ville på något sätt skapa en emotionell expedition där lyssnaren får ta del av klassisk ”evig kärlek” där två personer helt enkelt var ämnade att vara med varandra livet ut. En sådan success story är inte är vanligt förekommande idag, men jag tror såklart att alla i grund och botten hoppas på den där eviga kärleken, men att vi idag gör ett övervägande ifall den vi är med kommer vara en life partner eller en love partner. Och att vi mer och mer går mot en polyamorös era eller iallafall väljer att leva i öppet förhållande. Ur den aspekten är väl låtens handling ganska sällsynt idag, men hoppas att någon därute blir glad av att lyssna på den.”

Philip Montagu-Evans

Låtar med den typ av innebörd som gömmer sig i Främlingen kan emellanåt bli pretentiösa och påklistrade, men Philip lyckas på ett poetiskt sätt måla kristallklara bilder av känslor som lever i ens inre. Främlingen må på ytan se ut att vara en enkel låt att konstruera, men att göra det med en så innerlig leverans kräver stor skicklighet. Debut i all ära men det känns som att Philip skrivit musik på svenska hela sitt liv.

Philip Montagu-Evans

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011