Joel Sammut följer upp den 90-talsdoftande singeln Trouble och bjuder in Dakota Blue från Los Angeles för att ge oss låten What happened to the weekend.
Låten i sig handlar om att känna sig vilsen i denna värld efter pandemin som vi nu leve i. Att helt plötsligt slungas tillbaka till verkligheten och på nytt anpassa sig till de nya förutsättningarna.

Följ på Apple Music

Produktionen är avslappnande med sina gitarrer och mjuka trummor som tillsammans med syntharna skapar en grungeig indiepoplåt.

På låten samarbetar Joel Sammut med Dakota Blue och om arbetet berättar Joel:

”Vi skickade låten fram och tillbaka likt posten-stil 3 gånger totalt – vilket vi verkligen gillade jämfört med att producera ensamma. Vi har heller aldrig träffats i verkligheten, bara på Instagram och hittat varandra eftersom vi båda är DIY sovrumsproducenter. ”

Sammut själv kommer från Sydney i Australian och har sedan 2021 släppt en knippe singlar och musiken i sig hittar inspiration från akter som Tame ImpalaDavid Bowie och Cocorosie.

Joel Sammut

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011