Joel Sammut följer upp den 90-talsdoftande singeln Trouble och bjuder in Dakota Blue från Los Angeles för att ge oss låten What happened to the weekend.
Låten i sig handlar om att känna sig vilsen i denna värld efter pandemin som vi nu leve i. Att helt plötsligt slungas tillbaka till verkligheten och på nytt anpassa sig till de nya förutsättningarna.

Dolby Atmos

Produktionen är avslappnande med sina gitarrer och mjuka trummor som tillsammans med syntharna skapar en grungeig indiepoplåt.

På låten samarbetar Joel Sammut med Dakota Blue och om arbetet berättar Joel:

”Vi skickade låten fram och tillbaka likt posten-stil 3 gånger totalt – vilket vi verkligen gillade jämfört med att producera ensamma. Vi har heller aldrig träffats i verkligheten, bara på Instagram och hittat varandra eftersom vi båda är DIY sovrumsproducenter. ”

Sammut själv kommer från Sydney i Australian och har sedan 2021 släppt en knippe singlar och musiken i sig hittar inspiration från akter som Tame ImpalaDavid Bowie och Cocorosie.

Joel Sammut

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.