Patrik Adolfsson tar oss med till ett tyngre synth- och bodyland när han släpper EP:n Kroppskontroll. Produktionen är hård och suggestiv samtidigt som den är dansant och man kan definitivt tänka sig musiken slå mot väggarna på en svettig nattklubb i en mörk källare.

Popmuzik Podcast

Låtarna hjälpte Patrik bearbeta ett tidigare liv, berättar han. Något som krävt både tid och övervägande att sammanställa men också att släppa. EP:n i sig har legat färdig i ett år och fått mogna. För det är inte direkt några fluffiga och trevliga teman vi får uppleva. Det handlar bland annat om en väns död i Covid, om ångesten inför att sova när man bara får mardrömmar, eller när man ber någon lämna en i fred efter att ha mått dåligt under flera år.

För den som uppskattar spännande synthmelodier och arrangemang kommer de fyra låtarna på Kroppskontroll absolut att funka. Det är inte den där kommersiella och synthpopiga sidan av Patrik som vi hört tidigare i bloggen, men ibland behöver man mörket och det hårda också för en balanserad musikkonsumtion.

Följ Patrik Adolfsson på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011