Patrik Adolfsson tar oss med till ett tyngre synth- och bodyland när han släpper EP:n Kroppskontroll. Produktionen är hård och suggestiv samtidigt som den är dansant och man kan definitivt tänka sig musiken slå mot väggarna på en svettig nattklubb i en mörk källare.

Popmuzik in Dolby Atmos

Låtarna hjälpte Patrik bearbeta ett tidigare liv, berättar han. Något som krävt både tid och övervägande att sammanställa men också att släppa. EP:n i sig har legat färdig i ett år och fått mogna. För det är inte direkt några fluffiga och trevliga teman vi får uppleva. Det handlar bland annat om en väns död i Covid, om ångesten inför att sova när man bara får mardrömmar, eller när man ber någon lämna en i fred efter att ha mått dåligt under flera år.

För den som uppskattar spännande synthmelodier och arrangemang kommer de fyra låtarna på Kroppskontroll absolut att funka. Det är inte den där kommersiella och synthpopiga sidan av Patrik som vi hört tidigare i bloggen, men ibland behöver man mörket och det hårda också för en balanserad musikkonsumtion.

Följ Patrik Adolfsson på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.