SAAB 93 är en hyllning till den klassiska bilmodellen 9-3 från Trollhättan.
Resultatet är en härlig rockabilly-låt som passar perfekt att dundra på i hög volym när du är ute och åker på landsvägarna. Kanske är det så att du fortfarande har just en Saab 9-3 och då är denna ett måste.

Popmuzik Lover Patreon

Bakom låten hittar vi Linnéa Englund som skrivit den tillsammans med Göran Johansson och Stefan Bergfeldt. Jag bad Linnéa berätta mer om sig själv och låten i denna intervju.

Hej Linnéa. Hur är läget med dig idag? 

Men hallå där! 👋😃 
Det är bra med mig! Tog en skön promenad ute idag så det satt fint! 🍁 

Jag läste att du älskar roadtrips och cruising. Vad är det för speciellt med just billivet som du fastnat för? 

Ja men det stämmer. Jag har väl alltid tyckt om att vara ute och åka bil och spela bra musik. Jag har dock inget körkort så kan inte köra själv då, men jag hänger gärna med vänner ut på roadtrips och cruising. Om ni skulle fråga dem så sitter jag alltid och sjunger för dem i bilen. Är nog aldrig speciellt tyst haha.

Har du något extra fint minne från vägarna? 

Ja, ett minne som jag tänker speciellt på är cruisingen jag var på i Säter sommaren 2016. Jag fick åka raggarbil tillsammans med några vänner och minns att det var väldigt varmt den dagen och att jag och en kompis ”tjata” ut resten av gänget i bilen med att spela Arvingarnas låt Semester på repeat 😅 

När det kommer till musik, vilka artister inspirerar dig? 

Jag lyssnar mycket på dansband och raggarmusik. Finns många artister som inspirerar mig, men skulle säga att det norska dansbandet Contrazt, där fick jag mycket inspiration till SAAB 93 och min andra låt som inte är släppt ännu. 

Du har släppt några tolkningar av Ted Gärdestad de senaste åren. Vilken av de låtarna betyder mest för dig och på vilket sätt? 

Jag tycker om alla tre fast på olika sätt såklart, men tror faktiskt att Låt kärleken slå rot är min favorit om jag nu ska välja. I refrängen sjungs de så här: 
”Oh Du låt kärleken slå rot 
Och växa sig stark 
Fast livet kan ta emot” 
Och för mig handlar det om att fortsätta kämpa även fast livet kan vara tufft många gånger. För det är livet och man ska aldrig ge upp sina drömmar!

Vad gör du vid sidan av musiken? 

Jag jobbar på en dagterapi på ett äldreboende och mina arbetsuppgifter är att vara med och anordna olika aktiviteter för de som bor där. Det kan exempelvis vara att vi spelar bingo. När jag inte jobbar och sysslar med musiken så tycker jag om att umgås med vänner och familj. Är också väldigt bra på att måla, gärna i akryl och akvarell och har snurrat in mig nu på att göra tavlor med dalahästar på. 

Pressbild

Aktuell med singeln SAAB 93. Hur kom det sig att låten handlar om just den bilen? 

Jag har alltid gillat Saab och tycker det är så snygga bilar så när jag väl bestämde mig för att skriva en låt om en bil så var valet självklart. Jag har en vän som äger en 9-3 och jag tycker den modellen är så fin! Sedan känner jag några till som äger Saab också så för mig har den bilen liksom alltid funnits runt mig känns det som. 

Detta är ju den första egna låt som du släpper. Kommer vi får fler låtar som du varit med och skrivit framöver? 

Ja men det kommer faktiskt fler låtar från mig så det ser jag framemot att få släppa! 
När jag skrev SAAB 93 förra året denna tid tillsammans med Göran Johansson och Stefan Bergfeldt så skrev vi även en till låt så det kommer mer i raggarmusikens tecken. 

Minns du känslan i rummet när ni skrev låten? 

Ja det var en jättetrevlig heldag i Stefans studio. Tillsammans kom vi på text och melodi och sedan spelades demo in. Minns att vi hade väldigt roligt och det känns fint att få skriva låtar ihop med andra tycker jag. För då kan man få så mycket mer idéer och tillsammans kunde vi skapa detta och det hade jag inte klarat själv kan jag säga. 

SAAB 93 är ju en härlig bilkörarlåt, vilka låtar vill du själv alltid höra när du är ute på roadtrip? 

Åh men tack snälla! 
Ja jag gillar så mycket så är svårt att bara nämna några, men gärna Gör vad du vill med mig av Torgny Melins eller varför inte Volvo 240 av Contrazt. 

Med singel ute nu, vad händer för dig under hösten? 

Jag ska samtidigt som jag njuter till fullo av att nya låten är släppt fortsätta skriva texter och har många idéer om vad min nästa låt ska handla om. Sedan har jag somsagt en till låt som är inspelad + en låt som jag fått skriven till mig så det är mycket musik pågång nu och som kommer släppas senare! 

Blir det tillexempel några framträdanden? 

Jag vet inte riktigt just nu hur det kommer se ut framöver, men jag vill absolut vara ute så mycket det bara går och sjunga för människor för det älskar jag ju att göra. Men vi får se helt enkelt. 

Tack så mycket och lycka till med musiken nu! 

Tack snälla och tack så jättemycket för att jag fick svara på så härliga frågor! ❤️

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011