Elektronisk eufori med en stor dos R&B är vad Floated ger oss i nya stekheta spåret Sizzle. Produktionen för oss till en futuristisk värld färgad av fantasifull instrumentering och pulserande syntar. Artisten säger att iden ursprungliga var att göra en låt som flirtar med lofi, men att han tillslut landade i mjuk rap-sång och elektronik. Inte mig emot alls! Låten är tagen från sångarens kommande EP, en samling låtar som endast tog honom 48 timmar att skriva. Där kan vi tala om ett kreativt stim! 

Popmuzik Popcast

Sizzle är ett försök att ge mig själv och lyssnaren en 2-minuters paus från att tänka det helvete som för närvarande härjar världen och bara ”vara” en stund. All musik behöver inte vara djup!”

Extra förtjust är jag i raden ”all we gotta do is sizzle” som jag kanske inte riktigt vet vad det betyder. Men det känns väldigt rätt i låten i alla fall. 

Bakom projektet Floated hittar vi David Maine, en 30-årig klassiskt utbildad pianist och multiinstrumentalist. Under namnet Floated skapar Maine en ljudvärld full av eteriska syntar stora  trummor som matchas med personliga texter. Helt klart i min smak.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.