Elektronisk eufori med en stor dos R&B är vad Floated ger oss i nya stekheta spåret Sizzle. Produktionen för oss till en futuristisk värld färgad av fantasifull instrumentering och pulserande syntar. Artisten säger att iden ursprungliga var att göra en låt som flirtar med lofi, men att han tillslut landade i mjuk rap-sång och elektronik. Inte mig emot alls! Låten är tagen från sångarens kommande EP, en samling låtar som endast tog honom 48 timmar att skriva. Där kan vi tala om ett kreativt stim! 

Sizzle är ett försök att ge mig själv och lyssnaren en 2-minuters paus från att tänka det helvete som för närvarande härjar världen och bara ”vara” en stund. All musik behöver inte vara djup!”

Extra förtjust är jag i raden ”all we gotta do is sizzle” som jag kanske inte riktigt vet vad det betyder. Men det känns väldigt rätt i låten i alla fall. 

Bakom projektet Floated hittar vi David Maine, en 30-årig klassiskt utbildad pianist och multiinstrumentalist. Under namnet Floated skapar Maine en ljudvärld full av eteriska syntar stora  trummor som matchas med personliga texter. Helt klart i min smak.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.