Elektronisk eufori med en stor dos R&B är vad Floated ger oss i nya stekheta spåret Sizzle. Produktionen för oss till en futuristisk värld färgad av fantasifull instrumentering och pulserande syntar. Artisten säger att iden ursprungliga var att göra en låt som flirtar med lofi, men att han tillslut landade i mjuk rap-sång och elektronik. Inte mig emot alls! Låten är tagen från sångarens kommande EP, en samling låtar som endast tog honom 48 timmar att skriva. Där kan vi tala om ett kreativt stim! 

Covered PSB

Sizzle är ett försök att ge mig själv och lyssnaren en 2-minuters paus från att tänka det helvete som för närvarande härjar världen och bara ”vara” en stund. All musik behöver inte vara djup!”

Extra förtjust är jag i raden ”all we gotta do is sizzle” som jag kanske inte riktigt vet vad det betyder. Men det känns väldigt rätt i låten i alla fall. 

Bakom projektet Floated hittar vi David Maine, en 30-årig klassiskt utbildad pianist och multiinstrumentalist. Under namnet Floated skapar Maine en ljudvärld full av eteriska syntar stora  trummor som matchas med personliga texter. Helt klart i min smak.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011