Singeln Can’t go back öppnar hela den nysläppta plattan Ages från Ships Have Sailed. Låten menar duon guidar lyssnaren till albumets epicentrum med stegrande indiepopmelodier som ebbar ut i glittrande gitarrriff och syntiga texturer. Med upprepningen av frasen ”du kan inte gå tillbaka” tar de med sig lyssnaren på en resa genom tid och rum. 

Svensk Pop

”Lyriskt och ljudmässigt representerar plattan Ages en livsbåge. Den tar upp en utforskning av vår mänsklighet, våra egon och våra instinkter. Den handlar om hur vi förändras över tiden och formas av speciella resor och upplevelser. Det här albumet formade både mitt liv och mig.”

Ships Have Sailed

Ships Have Sailed är skapelsen av sångaren och gitarristen Will Carpenter. Genom att ta en risk och fokusera på att skapa musik helt frikopplad från andra, fann Carpenter även en form av upplyftande melodier. Detta har sedermera växt över tid och lett till det alternativa indie-rocken sound som är deras signum idag. När mer och mer musik tog form, tog Carpenter även in Art Andranikyan som permanent trummis.

Gruppen representerar ett positivt perspektiv på de oväntade utfallen av oförutsedda omständigheter. När sångren växte upp under fattigdom på landsbygden i Vermont, blev han utslängd från sitt hus och arbetade som diskare för att kunna betala för college och få pengarna att räcka till. Nu, år senare, använder Carpenter tidigare livserfarenheter för att skapa meningsfull konst i nuet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.