Singeln Can’t go back öppnar hela den nysläppta plattan Ages från Ships Have Sailed. Låten menar duon guidar lyssnaren till albumets epicentrum med stegrande indiepopmelodier som ebbar ut i glittrande gitarrriff och syntiga texturer. Med upprepningen av frasen ”du kan inte gå tillbaka” tar de med sig lyssnaren på en resa genom tid och rum. 

Följ på Apple Music

”Lyriskt och ljudmässigt representerar plattan Ages en livsbåge. Den tar upp en utforskning av vår mänsklighet, våra egon och våra instinkter. Den handlar om hur vi förändras över tiden och formas av speciella resor och upplevelser. Det här albumet formade både mitt liv och mig.”

Ships Have Sailed

Ships Have Sailed är skapelsen av sångaren och gitarristen Will Carpenter. Genom att ta en risk och fokusera på att skapa musik helt frikopplad från andra, fann Carpenter även en form av upplyftande melodier. Detta har sedermera växt över tid och lett till det alternativa indie-rocken sound som är deras signum idag. När mer och mer musik tog form, tog Carpenter även in Art Andranikyan som permanent trummis.

Gruppen representerar ett positivt perspektiv på de oväntade utfallen av oförutsedda omständigheter. När sångren växte upp under fattigdom på landsbygden i Vermont, blev han utslängd från sitt hus och arbetade som diskare för att kunna betala för college och få pengarna att räcka till. Nu, år senare, använder Carpenter tidigare livserfarenheter för att skapa meningsfull konst i nuet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011