Efter singlarna Sluta aldrig ge mig allt du ger mig, Feber och Du lyser är det nu dags för Piteå-sonen Filip Lundgren att äntligen släppa EP:n En Plats Ingen Ska Hitta Till. En EP där artisten samlat dessa tre låtar tillsammans med titelspåret och den avslutande låren Orden.
Det var 2015 som Filip släppte sitt debutalbum Där Inget Annat Finns och efter det har han släppt nya singlar regelbundet, samt varit del av duon Verkligheten tillsammans med Edwin Ekstedt.
Men efter en liten skrivsvacka så hittade han tillbaka till sig själv igen och med det kunde han sammanställa nya egna låtar som då tillsammans skapade EP:n En Plats Ingen Ska Hitta Till.

Låtarna på EP:n andas indierock och spel-glädje. Det är energi och tyngd, som på inledande titelspåret där Filip sjunger om just en plats ingen ska hitta till, där tankar och känslor som stängts inne finns och som inte ska komma ut även om de kanske borde för ens eget bästa. Ibland är låtarna härligt lekfulla, som på singeln Sluta aldrig ge mig allt du ger mig, som är en hyllningslåt till en levande relation som fortsätter utvecklas. Med andra ord en bra balans mellan pop och rock med låtarnas melodiska arrangemang.
Snyggast är dock avslutande Orden. En episk arenalåt som får oss att minnas de bättre stunderna med Kent. Det lär blir Filips nya paradnummer under kommande konserter. Det känns liksom redan nu som en perfekt avslutning av en konsert.

EPn är skriven, inspelad, producerad och mixad av Filip Lundgren själv och ges ut på den egna labeln Septembernatt Records i samproduktion med BD Pop.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.