Rapparen Jacco kanske är mest känd för sin medverkan i gruppen Labyrint men nu är det äntligen dags för honom att stå på helt egna ben och gå solo. Debutsingeln heter Hörnet och skildrar ett annat perspektiv av gatuvåld och gängkultur. Det är ett självklart val för artisten är att göra musik som berör och väcker känslor. Med den aktuella singeln vill han synliggöra att det är många personer runt ett offer som påverkas och skadas. 

Apple Music Svensk Pop

”Jag har varit på begravningar där jag hö folk prata om hämnd, nästan inför mamman. Jag tror inte att en mamma till ett bortgånget barn vill höra att någon ska hämnas och mörda någon annan i hennes redan döda barns namn… utan tvärt om, en persons som förlorat en närstående vill inte någon annan ska få den smärtan. Dom vill att våldet tar slut där och då.”

Jacco

Till en afro-beat/reagge -inspirerad produktion och innerlig text skildrar artisten realism som troligtvis kan visa ungdomar hur verkligheten utnyttjar människor och får dem att göra saker de egentligen inte vill för att det anses som ”coolt”.  

”Jag känner många unga människor som har dragits in av äldre personer som utnyttjar deras ålder för att det är svårt att straffa unga. Om som mer eller mindre tvingar in dom i ett livslångt liv av kriminalitet. Jag vill förmedla att ingen i den här värken egentligen är bröder, för en bror leder inte en bror mot döden… Och med facit i hand, hur många hade verkligen valt det livet?”

Jacco

Hörnet  är tagen från artistens kommande album och producerat tillsammans med Masse och Salla från The Salazar Brothers/Redline Recordings.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.