Rapparen Jacco kanske är mest känd för sin medverkan i gruppen Labyrint men nu är det äntligen dags för honom att stå på helt egna ben och gå solo. Debutsingeln heter Hörnet och skildrar ett annat perspektiv av gatuvåld och gängkultur. Det är ett självklart val för artisten är att göra musik som berör och väcker känslor. Med den aktuella singeln vill han synliggöra att det är många personer runt ett offer som påverkas och skadas. 

Följ på Apple Music

”Jag har varit på begravningar där jag hö folk prata om hämnd, nästan inför mamman. Jag tror inte att en mamma till ett bortgånget barn vill höra att någon ska hämnas och mörda någon annan i hennes redan döda barns namn… utan tvärt om, en persons som förlorat en närstående vill inte någon annan ska få den smärtan. Dom vill att våldet tar slut där och då.”

Jacco

Till en afro-beat/reagge -inspirerad produktion och innerlig text skildrar artisten realism som troligtvis kan visa ungdomar hur verkligheten utnyttjar människor och får dem att göra saker de egentligen inte vill för att det anses som ”coolt”.  

”Jag känner många unga människor som har dragits in av äldre personer som utnyttjar deras ålder för att det är svårt att straffa unga. Om som mer eller mindre tvingar in dom i ett livslångt liv av kriminalitet. Jag vill förmedla att ingen i den här värken egentligen är bröder, för en bror leder inte en bror mot döden… Och med facit i hand, hur många hade verkligen valt det livet?”

Jacco

Hörnet  är tagen från artistens kommande album och producerat tillsammans med Masse och Salla från The Salazar Brothers/Redline Recordings.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.