Sedan 2017 har ROLE MODEL (Tucker Pillsbury), underhållit oss med euforisk indiepop. Men nu var det var ett tag sedan vi hörde från honom. Förra året släppte artisten singlar som Death wish och succén Forever&more, men där tog det stopp. Debut-EP:n our little angel satte honom på kartan, men det har hittills inte nämnts något om ett album något som helt klart verkar förändras nu. Tillsammans med nya singel tillkännager Tucker sitt debutalbum Rx som landar redan den 8 april. Han meddelade även vilka låtar vi kan förvänta oss på albumet. För att göra väntan till april enklare får vi alltså den lysande singeln If Jesus saves, she’s my type.

Det råder ingen tvekan om att ROLE MODEL är kär. Hans senaste singlar är öppna kärleksbrev adresserade till Emma Chamberlain. Alla hjärtans dag har precis avslutats, men Tucker får det fortfarande att kännas som att det är den 14 februari. Nya singeln är ytterligare en ode till kärleken. Den medryckande takten skapar ett konstant skönt tempo, hans röst håller sig mjuk och soundet landar åt mer syntdriven och melodisk indie-pop i samklang med Rex Orange County

Frågan är om det är detta sound vi kan förvänta oss av kommande album eller om det bara är artistens sätt att experimentet och hålla oss på halster? Det återstår att se 8 april.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.