Small Talk var en duo från Stockholm som bestod av Marika Skärvik och Heikki Harju. Gruppen fick en stor hit med singeln Give Me My Heartbeat Back när den släpptes 1987. Ett par singlar senare var det så dags för dem att släppa sitt debutalbum 1991. Allt var redo och bandet hade byggt upp ett momentum inför releasen.

Då hände det som inte fick hända. Skivbolaget gick i konkurs. Allt raserades för bandet och de låtar som spelats in och som var redo att släppas fick aldrig se dagens ljus. Med det försvann Small Talk i glömska och förpassades till pophistoriens bakgård. Tills nu…

30 år efter kraschen har bandets producent Paul Rein remastrat originalinspelningarna från albumet tillsammans med de tidiga singlarna och ett par remixar. Allt för att vi ska kunna lyssna på denna pop-pärla från förr för första gången.
Det är definitivt en pop-skatt för oss som älskar soundet från skiftet mellan 80- och 90-tal. Ett sound som nästan passar bättre idag, då detta är just det sound många eftersträvar. Detta är ju ändå the real thing.

Så här kan du än en gång lyssna på Give Me My Heartbeat Back tillsammans med singlarna Donna, Falling 4 you och framförallt resten av albumet som aldrig fick se dagens ljus. Det är med andra ord popnostalgi som vi får uppleva för första gången. Ändå väldigt fint av alla inblandade att låta oss uppleva denna bortglömda pop-skatt 30 år senare.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply