Small Talk var en duo från Stockholm som bestod av Marika Skärvik och Heikki Harju. Gruppen fick en stor hit med singeln Give Me My Heartbeat Back när den släpptes 1987. Ett par singlar senare var det så dags för dem att släppa sitt debutalbum 1991. Allt var redo och bandet hade byggt upp ett momentum inför releasen.

POPMUZIK SUMMER

Då hände det som inte fick hända. Skivbolaget gick i konkurs. Allt raserades för bandet och de låtar som spelats in och som var redo att släppas fick aldrig se dagens ljus. Med det försvann Small Talk i glömska och förpassades till pophistoriens bakgård. Tills nu…

30 år efter kraschen har bandets producent Paul Rein remastrat originalinspelningarna från albumet tillsammans med de tidiga singlarna och ett par remixar. Allt för att vi ska kunna lyssna på denna pop-pärla från förr för första gången.
Det är definitivt en pop-skatt för oss som älskar soundet från skiftet mellan 80- och 90-tal. Ett sound som nästan passar bättre idag, då detta är just det sound många eftersträvar. Detta är ju ändå the real thing.

Så här kan du än en gång lyssna på Give Me My Heartbeat Back tillsammans med singlarna Donna, Falling 4 you och framförallt resten av albumet som aldrig fick se dagens ljus. Det är med andra ord popnostalgi som vi får uppleva för första gången. Ändå väldigt fint av alla inblandade att låta oss uppleva denna bortglömda pop-skatt 30 år senare.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011