Angelica Larsson från Luleå solodebuterade med singeln Fan på väggen i somras. Innan den har vi kunnat höra henne på låtarna Recognize samt Everyone goes tillsammans med Polarbearz.
Nu är det dags för artisten att följa upp med poplåten Faller. Ett popanthem om crash-and-burn-kärlek där man skoningslöst faller för någon, som med medryckande produktion av synthar och sköna beats skapar pop-magi för våra öron och spellistor.

Popmuzik Popcast

Artsten berättar:

”Låten handlar just om att falla för någon, okontrollerat och att bli fullständigt tokförälskad. Den är både fragil och kompromisslös på samma gång.”

Till vardags kör Angelica tunga maskiner åt LKAB i Kiruna. Senaste åren har hon varvat gruvjobbet med en målmedveten popsatsning där hon samarbetat med starka låtskrivar- och producentnamn från norra Sverige, som bland annat då resulterat i just denna singel.

Faller är skriven tillsammans med Rebecka Digervall, Marcus Garbom och Gustav Afsahi, som även står för produktion.

Jag bad även Angelica att svara på några frågor om sig själv, inspiration och om låten som du kan läsa här nedan:

Om du kort skulle beskriva dig som person. Vad skulle säga då? 

Jag är en driven, utåtriktad tjej med många bollar i luften som brinner starkt för familjen och mina nära. Jag är inte rädd för att prova på nya saker och vill ta mig an alla möjligheter som livet har att erbjuda. Musiken är min största passion i livet och jag har sjungit sedan jag var liten. 

Du jobbar i gruvorna i Kiruna. Hur ser en dag på jobbet ut? 

Jag vaknar vid 04.30 och fixar i ordning frukost. Åker sedan in på området och gör en daglig kontroll av dumpern. Kollar oljor, glykol, fordonets skick osv. Sedan dricker jag mitt morgonkaffe och äter min frukost innan jag påbörjar mig skift vid 06.00. Sedan fraktar jag massor mellan upplag och mottagare ute på dammen. Jag har halvtimmesraster vid 9, 12 samt 15 och avslutar min dag vid 18.00. Vid kvälls parkerar jag, smörjer knutar, tankar eventuellt och beger mig sedan hemåt. Under sommarn har jag dessutom också haft möjlighet att jobba med min kärlek, vilket har varit enormt mysigt eftersom vi kunnat dela våra rester och vår tid utanför jobb. Alla arbetsdagar följer samma mönster men ingen dag är den andra lik. Jobbar 7 dagar i streck för att sedan vara ledig i 7 dagar på hemmaplan. Jag trivs jättebra med mitt jobb.

När kände du att du ville satsa helhjärtat på musiken? 

Har alltid haft drömmar med musiken men har inte riktigt haft självförtroendet för att tro på mig själv och min musik, därför har jag hållit tillbaka mig själv tidigare. Men med hjälp av BD pop har jag verkligen börjat tro på mig själv och min musik och är redo att ta musiken på allvar. 

Vilka artister inspireras du själv av? 

Oj, svår fråga… har ingen jättetydlig inspirationskälla men artister jag kan beundra är Melissa Horn, Estraden, Ed Sheeran m.m. 

Hur kom ditt samarbete med Polarbearz till? 

På en spelning träffades vi för första gången. Både jag och ett band vid namn Lateways spelade där. Lateways bestod då av bland annat Markus Mattsby och Joakim Lithner som sedan bildade EDM-duon Polarbearz. De hade lagt märke till min röst och tagit fasta på den så pass att de i princip producerat fram och skrivit hela Recognize och skrivut texten innan dom frågade om jag ville medverka. Mitt svar var ju givetvis ett SJÄLVKLART ja, och det samarbetet ledde senare till fortsatta samarbeten. 

Hur arbetade ni fram Faller

Kort och gott… Vi satt, jag, Rebecka och Marcus under några sessions i Marcus studio och Rebecka kom med grundtanken till Faller. Hon hade melodislingan med ordet Faller som idag hörs i refrängen som en tydlig grund för både låten och titeln. Sedan började vi jobba kring det och refrängen blev till. Därefter var det bara verserna och sen proddade Gustav i efterhand när vi hade klart låten i sin helhet. 

Låten handlar om att falla för någon, okontrollerat och att bli fullständigt tokförälskad. Är det självupplevt?

Jo, helt klart. Lever nu i en väldigt lycklig relation vart jag verkligen har ”fallit”. Jag gillar låtens  betydelse och budskap av den anledning att det är lätt för allmänheten att känna igen sig och ”känna med” låten. Kärlek är ju ett ämne som de flesta kan relatera mer eller mindre till. Vare sig det rör sig om förälskelse eller svek. 

Om du skulle ge ett råd till någon som vill satsa på en musikkarriär, som du själv gärna hade fått. Vad skulle det isåfall ha varit?

Att våga tro på sig själv och sina egna färdigheter. Våga ge sig till syne och höras av folk. Det är det enda sättet att till en början nå ut, knyta kontakter och att skaffa sig ett kontaktnät. När man väl har hittat en idé om vad man vill syssla med så finns otroligt mycket hjälp ute i musikvärlden. Allt ifrån dedikerade hobbymusiker till producenter och låtskrivare som faktiskt livnär sig på sitt intresse. Med rätt inställning, rätt vägledning och, rätt kontakter och givetvis ett unikt, eget koncept så tror jag att man kommer långt. Men nyckeln till allt skulle jag nog ändå säga är självförtroendet, att våga satsa. Iallafall för min personliga resa. 

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.