Jag är ju väldigt svag för de där filmiska arrangemangen i låtar. Stråkar och beats skapar en stämning som på något vis tilltalar mig otroligt mycket. Jag har ju under många år älskat det mesta som den brittiske kompositören Craig Armstrong lagt sina händer på. Om det så är stråkarna till Madonna eller Massive Attack, produktionen för Pet Shop Boys eller hans egna verk som spänner sig från just filmmusik till mer renodlad pop.
Det var nog därför som jag fastnade extra mycket för Stanna hos mig. The Monikers första originallåt sedan 2017. Den har precis den där känslan som Armstrong lyckas få fram i sina kompositioner. Svärtan och samtidigt det vackra i stråkarna och det mer urbana i beaten.

Apple Music Svensk Pop

The Moniker har skapat låten tillsammans med Anders Lundström som bjöd ner sångaren till Malaga. Anders hade först skickat över det instrumentala spåret till The Moniker som i sin tur lade till text och melodi.
Sångaren berättar för bloggen:

”Melodin kom direkt, medan texten skrevs på planet ner till Spanien några dagar senare. Vi började jobba med låten direkt, och den kändes liksom självklar hela tiden. Det var underbara arbetstimmar vi tillbringade där, även om sången inte är direkt enkel att få till på rätt sätt, med alla synkoper och toner hit och dit. Sen tyckte jag det var extra roligt att skriva text på svenska. Har ju gjort det förut några gånger, men nu kändes det verkligen som att jag hittade hem på nåt vis. Att det skulle ta sån tid…”

Resultatet är starkt. Det är ett desperat försök att få en person att stanna kvar hos honom. Rösten får det att låta som det gäller liv och död. Och det kanske det gör. Musiken ger dock känslan att det är helt hopplöst. För dem båda. Det blir verkligen som ett drama på 4:23 minuter. Väldigt effektivt i både sång och arrangemang vilket du kommer slås av när du hör låten här nedan.

Stanna hos mig är första singeln från det kommande albumet Dängdiggidäng, som kommer senare i höst. 

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.