När många DJs verkar tro att musik handlar om dem. Att de är anledningen till att folket är där och att deras utseende och attityd på scenen är det viktigaste, visar ikväll två tredjedelar av Above & Beyond att allt handlar om musiken och enbart om musiken.
Under 75 minuter låter en finne och en britt ta oss med på en enda långt lyckorus av trancetoner. De som personer är inte det viktiga. De behöver inte ropa “Bråvalla! Vi älskar er!” med jämna mellanrum. Vi vet att de de älskar oss. Det märker vi på musiken. Speciellt när de i inledningen kör Faithless mästerliga Salva Mea , som är en av världens bästa låtar.
När de kommunicerar med oss gör de det me hjälp av text på skärmen bakom dem. Där skriver de meddelande som “Vem vet, du kanske hittar din framtida fru/man här på Bravalla” eller “Här kommer en ny låt från Anjuna”. Enkelt och väldigt effektfullt.
Framförallt vet de att de inte behöver dränka låtarna i bas för att göra en tung och bra spelning. Allt är väl avvägt och vi kan fokusera på att dansa och njuta i första hand.
Tyvärr är dock inte publiken lika inne på trance som stekarhouse, och vi blir en liten med älskvärd skara som är kvar framför scenen. Det är synd. För det är just den musik Above & Beyond står för som känns äkta och på riktigt när det kommer till klubbmusik.
Jag är i alla fall övertygad om att jag redan första kvällen haft Bråvallas absoluta konsertupplevelse. Jag behöver inte ha någon bekräftelsesökande person på scenen som vill att vi ska fokusera på just hen. Här kan jag bara blunda och låta musiken ta mig dit jag vill.
Above & Beyond 893

Above & Beyond @
Facebook

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.