Det är dags för Klara Gunnarsson att följa upp singeln Heavy clouds, fån September som jag skrev om när den släpptes tillsammans med en intervju med artisten.

Skicka in din musik

Nya singeln heter Something good och är en mjuk och behaglig låt som handlar om att vakna upp från en dvala som i detta fall är en relation där man inte vågade vara helt närvarande och släppa in personen till fullo.

“Det känns som att texten skrev sig själv. Jag skrev om saker som jag upplevde och tyckte var rätt sorgliga. Det är så onödigt att ångra sig och se tillbaka på något som redan varit, men ändå gör jag nog det rätt ofta”.

Känner du igen dig i Klaras tankar? Att livet kanske tar en oväntad riktning för att man inte riktigt vågar (eller kan) vara 100% närvarande och öppen i en relation.

Arrangemanget drömliknande av synthar och mjuka gitarrer. Det blir svävande och vackert medan Klaras röst ligger över instrumenten och bjuder in oss att verkligen lyssna på texten hon levererar. Allt kryddas av fina körer och röstharmonier.

Produktionen har influenser av band som Men I Trust, Mild High Club och The Beach Boys och är gjord av Klara tillsammans med Oliver Krieg som även mixat. Singeln kommer även finnas med på Klaras kommande album Songs of Mine.

“När jag skapade låten var det som att jag såg ett stort ökenlandskap framför mig, så jag ville skapa en stor och luftig produktion. Jag var inspirerad av musik från 60/70-talet, och mycket av musiken jag gillar från den tiden innehåller flöjt – därför ville jag ha med det i låten. Jag försökte få körerna att kännas som röster i ens huvud”.

För att inte missa några inlägg i bloggen kan du spara ner Popmuzik som en app i din mobil. Bara klicka på delningsknappen i din webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Via appen kan du lätt komma åt bloggen samt att du även kan aktivera notiser. På det viset kommer du alltid att ha ny musikinspiration nära till hands.

Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011