Gruppen Tiger bjuder in självaste Andreas Mattsson för att skriva och framföra nya singeln Väntar på moln. En behagligt medryckande poplåt med varma synthar och skönt driv i trummorna, som borde få alla popälskare att bli helt lyckliga. Jag vet i alla fall att jag blev det.

Popmuzik Lover Patreon

I sin pressrelease beskriver bandet att den nya singeln låter det finska vemodet möta den skånska myllan och det är ju en ganska slående beskrivning ändå.

”Vi ville skriva något fint, något som känns. När någon utifrån kommer in i vår arbetsprocess blir det annorlunda direkt. I detta fall på ett väldigt bra sätt.”

Mysig pop är det verkligen. Personligen gillar jag titeln, även om den är lite orolig.

Jag skickade över en knippe frågor till bandet om låten och samarbetet med Andras, som Daniella Binyamin svarar på här nedan:

Pressbild

Hur blev det just Andreas Mattsson som ni jobbade med på Väntar på moln och hur växte växte samarbetet fram?

Jag träffade Andreas på en mello-efterfest och vi kände oss båda ganska bortkomna och vilsna i sammanhanget. Efter några öl och några rundor på matbuffén sa vi: äh ska vi inte bara ses och skriva nåt som e fint på riktigt snart? Och några veckor senare sågs vi och skrev vad som kom att bli Väntar på moln.

Hade han koll på er sedan tidigare?

Ja, vi har skrivit ihop tidigare, bland annat låten Du får allt som var med på vår första skiva. Sedan kändes det extra kul att han ville vara med och sjunga denna gång också.

Vad tillförde Andreas i skapandeprocessen och lärde ni er något nytt av honom?

Dels är Andreas en otroligt grym låtskrivare. Det känns som han kommit över (eller kanske alltid varit över) egot i låtskapande, dvs alltid gör vad som är bäst för låten. Det är väldigt fint och befriande. Sen tänker han kanske om möjligt ännu mer på ackord än vad vi gör, Oskar ligger vaken och tänker på underdelningar, Andreas ligger vaken och tänker på ackord, typ så. Det kan ju bara bli en bra kombo, eller hur?!

Personligen tycker jag det är en väldigt fin titel. Vad skulle ni säga att Väntar på moln handlar om?

Tack! Vi tycker också den är fin.
Skulle säga att den handlar om en sånn där stund, tex en fin sommarkväll, när man tänker ”shit vad livet är bra nu” men inte helt vågar njuta av det för ”snart kommer säkert regnet”.

Är just 88:an en favoritglass eller har ni i bandet några personliga favoriter?

88:an är helt klart topp 5 iallafall! Vi hade med den för att det var lite dubbel betydelse, vissa av oss levde sina bästa liv år 88 också.. Daimstrut är en stark favorit!

Slutligen, hur långt har ni kommit med arbetet på kommande albumet?

Låtarna ska bara mastras sen e albumet faktiskt klart! Känns sjukt, att man fick ihop ett till album tillslut. Det var svårt att tro för några månader sen.

Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011