7

Benson Boone visar prov på ett otroligt röstomfång när han albumdebuterar. Mogna pop-rocklåtar blandas med rörande pianoballader och hookiga melodier. Helheten visar prov på en artist som vill mycket och håller på att finna sitt sound och plats på popmarknaden. Sammantaget en stark första introduktion till en lysande karriär. Ni läser hela recensionen i bloggen.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Med världens mest streamade låt i ryggen släpper Benson Boone sitt efterlängtade debutalbum Fireworks & Rollerblades. Att denna naturbegåvning var född till sångare stod skrivet i stjärnorna, men när han sökte till Amerikanska Idol för några år sedan gjorde han tydligt att sång inte intresserat honom tidigare i livet. Med tanke på den röstkaliber Benson sitter inne på känns det som lite av ett hån till all som kämpar ett liv för att nå hans toner, men jag är inte bitter. Naturbegåvningen finns där, men har han vad som krävs för att bli världsstjärna? Att döma av vart hans karriär är påväg i skrivande stund – JA!

Popmuzik Lover Patreon

På det 15 spår långa albumet visar han förutom sångtalang prov på skickligt låtskriveri och egensinnigt sound. Organisk instrumentering och en rockig framtoning med naturnära rötter är den samlade imagen artisten visar upp när han ger ut fullängdaren. Bland de något mer daterade låtarna finner vi pianoballaderna Ghost Town och In the Stars som i sammanhanget passar alldeles utmärkt och förgyller albumet med ömsint ärlighet. Däremot känns det lite trist att plocka in låtar som är nästan tre år gamla – men å andra sidan vill väl artisten packa albumet med så många hits som möjligt.

Bland de nyare tillskotten har pianot bytts ut mot rockiga trummor, tyngre gitarrer och ett ännu mer frisläppt sångspråk. Ingen har väl missat världsettan Beautiful Things vars top-line och sound särskiljer sångaren från all konkurrens på dagens musikmarknad. Lägg dessutom till den magiska singeln Cry och sköna Slow it down så känns det som att Benson är rustad för att dominera listorna en lång tid framöver. Övergången från painodrivna ballader till en mer mogen rockig popartist är något som Benson säger skett naturligt i och med en ökad förståelse för sig själv och vad han vill göra för musik. Därför kanske det här albumet ska ses mer som en samling av låtar som definierar en artist påväg mot att hitta sitt uttryck, snarare en en samling som försöker presenterna en genomgående röd tråd. Något som blir ganska tydligt när sångaren går från finstämd ballad alá pojkpopstjärna till att doppar tån i rock/blues på den retrodoftande Drunk in my mind till att sjunga om oron inför döden på den ganska intetsägande rockiga My Greatest Fear.

Sammantaget är det ändå ett imponerande och moget album för en 21-årig artist som nyligen började sjunga. Jag skulle vilja sträcka mig så långt som att det är en av de starkare manliga debuterna vi sett på ett bra tag.

Om du uppskattar att läsa recensioner i bloggen, så kan du stötta bloggen som Patreon. Det är ett sätt fint sätt att visa uppskattning till en musikblogg där du dagligen hittar nya musiktips och samtidigt slipper massa reklam.

Här kan du även se en liten intervju med Benson som spelades in för Apple Music, där han berättar lite om albumet, livespelningar och låten Cry.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011