Det var redan i Januari 2021 som Familjen släppte singeln Malmö stad. Då användes låten i soundtracket till den hyllade TV-serien Tunna Blå Linjen på SVT. Sedan inkluderas låten på albumet Nerver Av Tvål, som Familjen släppte i höstas.

Nordiska Favoriter

Fotbollslaget Malmö FF tog nyligen fram nya kläder för hemmamatcher. (Man har uppenbarligen två olika uppsättningar kläder för att inte smälta in för mycket med det andra laget om de spelar i liknande färger på just det andra lagets hemmaplan, så som IFK Göteborg tillexempel). De nya kläderna ska enligt pressreleasen vara en hyllning till staden och laget som bygger på hårt arbete. Från arbetarstadens blåställ till fotbollsstadens blå ställ.

Till lanseringen har Familjen gjort om låten Malmö stad så den är mindre synthpoppig och dansant till att bli mer avskalad och lugnare. Tempot har dragits ner och känslan blir mer rytmisk. Låten användes sedan i videon till lanseringen av de nya tröjorna, där vi ser sekvenser med spel och spelare från Malmö FF som blandas med bilder från staden. Fotboll och arbetare, som någonstans ska visa att fotboll är en sport för alla, oberoende av bakgrund, kön och status.

Om du likt jag kanske inte är det stora fotbollsfanset, så kommer du nog istället uppskatta Familjens nya tolkning av låten Malmö stad. För även om man säger att fotboll förenar, så gör nog musik det ännu mera. Det är också därför jag hoppas du vill stötta mitt arbete att lyfta fram artisterna och deras låtar här i Popmuzik som Patreon. Det gör att fler artister kan upptäckas och ha en plattform att stå på. Något som är bra för både de mer etablerade och nya akterna som lyfts fram i bloggen.

Du får klicka igång Malmö stad och uppleva en annan sida av staden i låten med samma namn här nedan.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011