Snart har den dynamiska duon Schmidt & Gissberg avverkat vartenda årtionde av sin musikaliska resa som ska sluta upp i EP:n Decennier. När vi slår på tredje singeln All I need har vi landat på 90-talets elektroniska våg. Med trance-inspirerad produktion och snygg fransk house står det kristallklart att den kommande minisamlingen kommer bli något utöver det vanliga. Att skapa konceptuell musik på det här innovativa sättet är underhållande och banbrytande. Har vi sett något liknande på svenska marknaden? Med engelsk refräng och pumpande kick är detta en solklar dansgolvshit som med all säkerhet kommer liva upp alla vinterns fester.

Nordiska Favoriter

”Denna gång hamnar vi i andra halvan av 90-talet då den franska housevågen sköljde över världen med låtar som Stardust – Music Sound Better With You, Modjo – Lady (Hear me tonight), Cassius – 1999, Air – Sexy Boy och mycket mer. Det var även under denna era som franska Daft Punk slog igenom och blev ett av världens största band. Genren var som en pånyttfödelse för discon i fransk tappning och alltid med siktet inställt på dansgolvet. Det var oftast DJ’s och studioproducenter som låg bakom alstren och det fanns sällan någon fixartist i förgrunden och de som skapat musiken verkade inte heller sukta efter rampljuset i traditionell mening. Detta resulterade ofta visuellt i att ”artisten” var en fiktiv figur eller karaktär eller att skaparna dolde sina ansikten med masker, motorcykelhjälmar och dylikt. Om låtskaparna överhuvudtaget medverkade i musikvideos hade de därför mer av en bakgrundsroll eller cameo och nästan alltid med dolt eller förändrat utseende. Det kunde vara seriefigurer, superhjältar, science fictionkaraktärer eller liknande som fick symbolisera gruppen eller artisten.”

Schmidt & Gissberg

Mjuka vokaler i refrängen varvas med dynamisk rap i verserna för att återigen skapa det perfekta musikaliska mötet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011