KiloWatts & Vanek är en duo som består av James Watts från USA samt Peter van Ewijk från Nederländerna. De släppte bland annat albumen RawQ och Focus & Flow under 00-talet. Sedan dess har deras samarbete legat i dvala, även om de hållit kontakten.

Nordiska Favoriter

Med singeln Take the pills tar de upp samarbetet igen och ger oss en lekfull elektronisk popsingel som tar oss med ner i kaninhålet. När världen är galen och upp och ner, är det härligt med en låt som talar om för oss att så är fallet. Att helt enkelt ta pillret och likt Alice (eller Neo för en mer nutida referens) och uppleva all galenskap som finns här just nu.

Produktionen är som som lekfull, men en läckert syntharrangemang samt härlig melodi som binds ihop av sången. Sedan är det extra underhållande med just referenserna till Alice i Underlandet och Trollkaren från OZ.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.