Fredrik Jean Venard är uppvuxen i Vallentuna och har en del av sina rötter i Kongo-Brazzaville.
Efter att ha släppt en del låtar på engelska övergick Fredrik till att sjunga på svenska 2020 med singeln Andas.
Nu är det dags för singel nummer två som framförs på svenska i form av Sen midsommarvals. Låten är skriven av artisten tillsammans med Sixten Börjesson som även producerat. Resultatet är en vacker och något vemodig ballad som snyggt målar upp texten över den avskalade och det behagligt rytmiska arrangemangen.

Om Sen midsommarvals berättar Fredrik för bloggen:

”Den här låten handlar om att fortsätta trampa när vägen är tuff. Något som jag själv ibland har vart dålig på. Jag har hellre hittat på ursäkter för att trösta mig själv. Vilket resulterar i att jag ljuger, både för andra men mest för mig själv. Detta är en påminnelse, både till mig och dig som jag bryr mig om. Ironin i titeln är att min midsommarvals är så sen att den är tidig. Och det i sig blir en metafor för hur vi ofta är så duktiga på att oroa oss för vad som kommer sen att vi totalt missar det vi har just precis nu. Släpp taget, fortsätt framåt… och förlåt.”

Du kan njuta av resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.