Fredrik Jean Venard är uppvuxen i Vallentuna och har en del av sina rötter i Kongo-Brazzaville.
Efter att ha släppt en del låtar på engelska övergick Fredrik till att sjunga på svenska 2020 med singeln Andas.
Nu är det dags för singel nummer två som framförs på svenska i form av Sen midsommarvals. Låten är skriven av artisten tillsammans med Sixten Börjesson som även producerat. Resultatet är en vacker och något vemodig ballad som snyggt målar upp texten över den avskalade och det behagligt rytmiska arrangemangen.

Favoriter Apple Music

Om Sen midsommarvals berättar Fredrik för bloggen:

”Den här låten handlar om att fortsätta trampa när vägen är tuff. Något som jag själv ibland har vart dålig på. Jag har hellre hittat på ursäkter för att trösta mig själv. Vilket resulterar i att jag ljuger, både för andra men mest för mig själv. Detta är en påminnelse, både till mig och dig som jag bryr mig om. Ironin i titeln är att min midsommarvals är så sen att den är tidig. Och det i sig blir en metafor för hur vi ofta är så duktiga på att oroa oss för vad som kommer sen att vi totalt missar det vi har just precis nu. Släpp taget, fortsätt framåt… och förlåt.”

Du kan njuta av resultatet här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.