Fredrik Jean Venard är uppvuxen i Vallentuna och har en del av sina rötter i Kongo-Brazzaville.
Efter att ha släppt en del låtar på engelska övergick Fredrik till att sjunga på svenska 2020 med singeln Andas.
Nu är det dags för singel nummer två som framförs på svenska i form av Sen midsommarvals. Låten är skriven av artisten tillsammans med Sixten Börjesson som även producerat. Resultatet är en vacker och något vemodig ballad som snyggt målar upp texten över den avskalade och det behagligt rytmiska arrangemangen.

Popmuzik Podcast

Om Sen midsommarvals berättar Fredrik för bloggen:

”Den här låten handlar om att fortsätta trampa när vägen är tuff. Något som jag själv ibland har vart dålig på. Jag har hellre hittat på ursäkter för att trösta mig själv. Vilket resulterar i att jag ljuger, både för andra men mest för mig själv. Detta är en påminnelse, både till mig och dig som jag bryr mig om. Ironin i titeln är att min midsommarvals är så sen att den är tidig. Och det i sig blir en metafor för hur vi ofta är så duktiga på att oroa oss för vad som kommer sen att vi totalt missar det vi har just precis nu. Släpp taget, fortsätt framåt… och förlåt.”

Du kan njuta av resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011