Olle Södergran är en svensk kompositör från Stockholm som numera bor i Uppsala.
Han har bland annat varit gitarrist och låtskrivare i rockbandet Pompei Nights. Efter att bandet lades ner 2013 flyttade Olle till London där han började studera på British & Irish Modern Music Institute (BIMM) mellan 2014 till 2017.
Året därpå släppte Olle den instrumentala EP:n Lacuna. En EP som föddes ur Olles stora intresse för klassisk musik och filmmusik.

Nordiska Favoriter

Nu är det dags för Olle att ta ett steg mot popmusiken, vilket han gör med singeln Black & Blue. Här bjuds vi på snyggt filmiskt arrangemang med dramatiska stråkar som mixas med mörka beats. Över musiken hör vi den Stockholmsbarerade sångerskan Alva Söderbäck starka röst som levererar låtens historia. Om låten berättar Olle för bloggen:

Black & Blue är en tragikomisk låt som handlar om en kvinna som lever i en relation med mycket mörker men också med mycket lyx och flärd som hon inte kan stå emot. När jag skrev låten inspirerades jag mycket av soundtracks till tv-serier och filmer som blandar orkestralt med pop vilket jag verkligen diggar.”

Black & Blue är första i raden av nya låtar som Olle släpper under året och jag som älskar filmisk och dramatisk pop ser definitivt fram emot att höra mer från den talangfulle kompositören. Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011