Olle Södergran är en svensk kompositör från Stockholm som numera bor i Uppsala.
Han har bland annat varit gitarrist och låtskrivare i rockbandet Pompei Nights. Efter att bandet lades ner 2013 flyttade Olle till London där han började studera på British & Irish Modern Music Institute (BIMM) mellan 2014 till 2017.
Året därpå släppte Olle den instrumentala EP:n Lacuna. En EP som föddes ur Olles stora intresse för klassisk musik och filmmusik.

Nu är det dags för Olle att ta ett steg mot popmusiken, vilket han gör med singeln Black & Blue. Här bjuds vi på snyggt filmiskt arrangemang med dramatiska stråkar som mixas med mörka beats. Över musiken hör vi den Stockholmsbarerade sångerskan Alva Söderbäck starka röst som levererar låtens historia. Om låten berättar Olle för bloggen:

Black & Blue är en tragikomisk låt som handlar om en kvinna som lever i en relation med mycket mörker men också med mycket lyx och flärd som hon inte kan stå emot. När jag skrev låten inspirerades jag mycket av soundtracks till tv-serier och filmer som blandar orkestralt med pop vilket jag verkligen diggar.”

Black & Blue är första i raden av nya låtar som Olle släpper under året och jag som älskar filmisk och dramatisk pop ser definitivt fram emot att höra mer från den talangfulle kompositören. Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.