Med sin soul-fyllda stämma är Mathew V tillbaka för att ge oss gåshud återigen. Artisten släpper i och med singeln Healing sin fjärde singel från EP:n som vi nu får anta är precis runt hörnet. 

”Om jag bara kunde ta med mig en låt från hela min katalog, skulle det vara Healing. Jag har arbetat med den här låten de senaste åren och ständigt förändrat texten. Den har haft några olika titlar och teman, men när den äntligen landade här visste jag att det var rätt. Jag arbetade med den här låten med min goda vän och fantastiska artist Luca Fogale som hjälpte till att göra den här låten exakt som jag hade tänkt mig. Det handlar om prövningar och prövningar som kommer med tillväxt, återhämtning och helande. Resan kanske inte är linjär, men det betyder inte att framsteg inte görs. ”

Mathew V

Healing känns intim och ärlig med sin akustisk känsla och självreflekterande text. Den får mig att föra tankarna till Sam Smith där Mathew V helt klart bär på en liknande talang att berätta historier genom text och musik. Snyggt inspelade körarrangemang gör att refrängen utmärker sig när gitarr-kompet består. I det här fallet är jag fast bestämd att mindre gör mer och den avskalade produktionen barlägger istället råa känslor och en otrolig nerv. Med lika stor röstkontroll som alltid är det Mathew som dominerar låten med sin otroliga stämma. Ni hör Healing här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply