Los Angeles baserade indie-pop artisten Onsen släppte i dagarna sitt debutalbum Keeper. Ett album som han själv beskriver som ett smyckeskrin av dansvänliga låtar om förlorad kärlek, att vara queer och ifrågasättande av sitt egna värde. Bland samlingen låtar finner vi Steam, en låt som knyter an till temat av att ifrågasätta sig själv. Här hör vi artisten sjunga om att ingen annan ska förändra honom, men samtidigt rädslan inför att just släppa taget och möjligtvis bli någon annan. 

Skicka in din musik

”Jag tror att människor, och kanske queer människor ännu mer, blir uppslukade av sina romantiska relationer eftersom de fungerar som en fullmakt för sin egen känsla av självvärde. Kanske om den här personen älskar mig kommer jag att älska mig själv”

Onsen

Musiken är drömsk och atmosfärisk med en sånginsats som vittnar om smärta och sårbarhet. Popmuzik har tidigare skrivit om Onsen, men för mig är han ett helt nytt namn och imponerar stort, definitivt en artist jag lägger på minnet. 

Om nya albumet säger även artisten att i en tid av online-dejting och snabblösningar så förespråkar Onsen en mer emotionell approach till kärlek och romatik. Men trots att skivan i första hand vänder sig till queer-personer önskar han även att alla ska kunna känna igen sig i låtarna. 

”Som helhet tar Keeper på sig många queer-teman. Kärlekssångerna vänder sig till manliga partners. I vissa låtar som The March och Momma Said är det tydligt. I andra nämner inte texterna ett kön (eftersom de är i andra person) men de tar på sig upplevelser som är gemensamma för många queer människor: självtvivel, längtan, intensiteten i en första kärlek som ofta är försenad, känslan efter att förändras för alltid, och så småningom ömheten du kan ha i kärlek när du känner dig själv. Som sagt många av dessa känslor är universella. Jag hoppas att oavsett vem som lyssnar på skivan så ser de delar av sig själva i den.”

Redan tok-hyllad av kritiker hör ni låten Steam och även hela albumet här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011