Tonårspoesi med 80-talsnostalgi som landar mellan pop och rock. Det är exakt vad Mackenzie Shrieve levererar med briljant övertygelse i nya låten Parents. Låten talar målande om att känna sig missförstådd samt vilja natt finna sin plats. Här sjunger Mackenzie öppet om att fly från sitt hem och rebelliskt trotsa alla ord om att lära sig läxor eller tyglas av regler. Istället lyssnar hon enbart på sin egen röst. 

POPMUZIK SUMMER

”Jag ville skriva en låt ur det tuffa perspektivet av att vara sexton och du tror att du har allt klart för dig. När du blir irriterad på dina föräldrar för att du försöker känna dig förstådd, men de inte lyssnar. Jag hade nyligen kommit ut och för mig var New York platsen att vara på. Jag ville skapa en hymn för att skriksjunga i bilen dina vänner medan jag föreställde mig att jag var på scenen i en arena. Det här är en stor dröm där jag kan göra vad som helst.” 

Mackenzie Shrieve

Mackenzie är en New York baserad singer-songwriter som hämtar inspiration från folk, indie och pop. Hon definieras inte av någon genre utan låter sina texter reflektera personliga erfarenheter och musiken följa därefter. Med sina låtar ämnar hon att bjuda in publiken att utforska sin inre sårbarhet och hitta sig själva. De största förebilderna är bland annat Elton John, Jonny Cash och Taylor Swift. Kärleken till musiken fann hon redan som 9-åring då Mackenzie började spela gitarr. Vid 11 års ålder hade hon redan skrivit sin första låt och idag skriver hon om allt från uppbrott, kärlek till komplexiteten med att upptäcka sig själv och sin sexualitet. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011