Förutom ett inhopp på låten Outta here tillsammans med Stereo Explosion har det varit väldigt tyst om Dolly Dolores de senaste sex åren. Senaste singeln var Dansa! som släpptes 2014.

Men nu är Dolly Dolores aktuell med singeln Dream. Här bjuder sångerskan oss på en filmisk och behagligt svävande popballad som känns som ett givet soundtrack till en kommande säsong av Twin Peaks.

Låten i sig utforskar den misslyckade och curlade 90-talistens verklighet. Låten kan ses som en uppmaning från det undermedvetna om att en gång vakna och försöka realisera sina drömmar.

Dolly berättar för bloggen:

”Jag är själv inte pragmatisk så låten blir som en uppläxning till mig själv. I mitt huvud ser jag också den som ett perfekt soundtrack till när du tvättar bort sminket du råkade somna med.”

Dream är första i raden av ny musik med Dolly Dolores. All musik är inspelad och producerad i samarbete med producenten och pianisten Christopher Dominique (Bob Hund, Jakob Hellman, Ola Salo) i studion Hurfva Gramophone strax utanför Malmö.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply