En intervju med Det Stora Monstret

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Nu på fredag har du möjlighet att få se Det Stora Monstret spela på Oceanen här i Göteborg!
Förra året släpptes det fina debutalbumet som väl inte kan ha undgått någon. Susanna fick en intervju med Jacob Johansson inför spelningen och han hade en del spännande nyheter att berätta om.

Här kan du läsa allt du behöver veta om spelningen.

Läs intervjun här!

Kan du berätta lite om dig själv och vad du har för dig just nu?

Jag blev pappa i januari vilket är helt fantastiskt, livet tycks ha mer färg nu.
Musikaliskt så håller jag nu på med ett nytt Det Stora Monstret album samt att jag skall börja släppa mina engelska låtar och olika samarbeten under namnet Mount Song. Första singeln släpps i sommar.

Berätta gärna om spelningen på fredag. Får vi höra några nya låtar?

Ja, vi kommer testa en hel del nya låtar då. Har inte spelat på Oceanen tidigare så det ska bli jävligt kul att testa lokalen, har hört att det är riktigt bra nu sedan de gjorde om med nytt ljud osv. Lokalen är ganska liten så det kommer bli en intim spelning.

Du ska ut på turné, kan du berätta lite om den? 

Vi kommer göra ett antal exklusiva spelningar under sommaren med start 5 juni på Oceanen i Göteborg. Vi kommer även göra en konsert på legendariska musikhotellet Slussens Pensionat, Orust. Fler datum och städer släpps inom kort så håll er uppdaterade via monstrets Facebook eller hemsida .

Stort fokus ligger på dina texter, hur går skrivprocessen till?

Jag tycker det är svårt att prata om hur det går till när en låt blir till. Det är en mystisk process och jag tänker att det är det som gör att vi förtrollas av musik. Det är något magiskt med i ekvationen. Jag tror inte kreativitet är något man har eller äger. Som jag ser det kan man som bäst fungera som en kanal för den energi som ger konst eller musik liv. Men jag tror på att använda hjärnan så lite som möjligt och låta hjärtat tänka och prata.
Det enda jag kan kontrollera är valet att sätta mig ner med gitarren och ibland blir det en låt ibland inte.

Vad inspirerar dig när du gör musik?

Livet

Har du några musikaliska förebilder?

Jag är uppvuxen i ett musikaliskt hem så har haft turen att ha fått tillgång till mycket skivor i alla olika genrer från tidig ålder.
Här är några av mina absoluta favoritband och artister:
Nirvana , Bob Marley , Radiohead , Coldplay , The flaming lips , Joseph Arthur , Fläsk Kvartetten , Bonnie Price Billy , John Coltrane , Nina Simone , Jose Gonzales , Antony and the Jonsons , Jeff Buckley och Gorillaz , Niel Young , Bob Hund ……

Har du något speciellt minne från någon spelning som du kan berätta om?

Som med låtskrivande tycker jag att det är det som händer mellan raderna som är de mest fantastiska upplevelserna jag har haft i mötet med live musik. Joan As Policewoman på Sticky Fingers var mäktigt.

Vad lyssnar du själv på för musik just nu?

Jose Gonzales senaste skiva har rullat en hel del på sista tiden.

Kan du berätta något om dig själv som vi inte känner till sedan tidigare?

Håll utkik efter Mount Song..

Har du något musikaliskt drömsamarbete?

Jag jobbar med mina vänner och folk som det faller sig naturligt att skapa med men det är klart att det vore kul att spela eller skriva musik ihop med vem som helst av ovan nämnda band eller artister.

Vill du hälsa något till de som kommer till spelningen på fredag?

Välkomna!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.