Bakom artistnamnet Queenfish & Other Tales gömmer sig den Ewa Wikström .
Efter att ha varit med och spelat och sjungit i olika band under åren, är det nu äntligen dags för Ewa att på allvar släppa loss sitt soloprojekt, som grundades med en EP Beginnning of Times för några år sedan.
Nu har hon precis släppt debutalbumet Landing , vars första singel Dive in kunde upplevas här i bloggen .
Jag skickade några snabba frågor till Ewa som svarade på dem här nedan.

DOLBY ATMOS

-Ditt artistnamn är lite som en bok fylld med sagoberättelser.
Vad är bakgrunden till namnet?

För att göra en lång historia kort så är Queenfish ett resultat av min besatthet runt havet. Jag vill alltid ha havet och horisonten nära. Vidare så har jag alltid fått höra att jag har en liten inneboende diva. Jag arbetade som clown en period och jag var alltid den misslyckade divan, den sårade drottningen. Så vem är drottning över havet? Queenfish.
Sen har vi ”Other Tales”. Jag spelar många instrument, leker med många röster och ljud, har emellanåt arga texter och söta melodier eller tvärtom. Det är mycket som pågår, många historier att berätta. Så, detta är mina ”Other Tales”. I videon till Dive In kan ni se dem personifierade. Det är mina små alter-egon. Den arga jag, den vemodiga jag, den förvirrade jag etc.

-Du har rest mycket medan du jobbat på skivan.
Var är en perfekt plats att skriva låtar på?

I rörelse. På cykeln, på tåget, på flygplatsen. Nästan alltid så kommer text och melodi samtidigt till mig och oftast är det när jag är i rörelse av något slag. Men sen för att avsluta kompositionen så behövs stillheten. Hemma framför datorn med alla instrument, papper och diverse voice-memos samlade.

-Vilka artister influeras du själv av?

Jag kommer nog aldrig lämna Grungen. Soundgarden eller Alice in Chains åker fram med jämna mellanrum. Men sedan har jag även lyssnat mycket på Björk , Radiohead , jazz i alla former och världsmusik sista åren. Favoritlåten just nu är nog Thom Yorkes Atoms for Peace .

-Älskar videon till Dive in – speciellt mixen av de tecknade figurerna och riktig film.
Hur kom ni fram till idén för den?

Jag har turen att ha ett väldigt kreativt team runt mig.
Min sambo och side-kick i det mesta – Federikos Angelidis – kom upp med idén att ha animerat material tillsammans med filmat. Så vi började leta illustratör och fann Elisabeth Widmark som sitter på samma kontor som oss.
Vi snöade in på temat med ”& Other Tales” och sen bara sprutade idéerna ur oss. Att vi sen mötte Rasmus West som har filmat och regisserat videon gjorde bara saken bättre. Rasmus var den som kläckte iden med vinterbadandet. Video-inspelningen var verkligen en upplevelse kan jag säga. Fantastiskt och vansinnigt!

-Hur skulle du beskriva skivan Landing?

Som en inre resa. Lyssnaren får olika sagor berättad för sig. Om att titta inåt, lyssna extra och att vakna upp. Jag önskar att alla får en personlig och unik upplevelse tillsammans med min musik.

-Du är ju otroligt musikaliskt begåvad, och bemästrar imponerande många instrument.
Vilket av dem skulle du säga är ditt signaturinstrument och varför?

Lustigt nog så är nog trummor mitt huvudinstrument och det spelar jag knappt med Queenfish & Other Tales. Alla andra instrument har kommit med tiden då behovet av att komponera på ett visst sätt har infunnit sig. Så jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag tror att min signatur är just att jag spelar så många instrument. Och att jag loopar en del live.

Lyssna på Landing:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011