Eskilstuna-sonen Carl Carlsson släppte för ett par veckor sedan sitt debutalbum Ärla Eurasien , som bland annat innehåller singlarna Ge mig något som är du samt Om du är ett monster kan jag vara dit offer .
Skivan i sig är fylld med 10 poplåtar, som andas både explosiv glädje och festivalskänsla.
Being Blogged ställde några korta frågor till Carl.

Följ på Apple Music

-Vem är musikern Carl Carlsson?

Samma som privatperson Carl Carlsson. Extremt driven och dedicerad har jag märkt på sista tiden. Jag brukar dra Seinfeld-paralellen, att jag känner mig som George, uppfattas som Kramer men är nog i själva verket Jerry.

-Vilka musikaliska influenser har du?

Jag vill inte nämna några särskilda namn. Jag tror man hör på skivan vilka mina idoler är och mina influenser byts hela tiden.
Jag gillar musik där jag känner den där magiska känslan som man kände som barn när man hörde sin favoritlåt på radion. Innan musikteorin hade tagit magin ur musiken. Innan man lärde sig att bryta ner legoslottet till enskilda legobitar. Men generellt är bakdatumet för mina favoriter mellan 85 och 95 och utgångsdatumet oändligt långt fram.

-I pressreleasen för din singel Ge mig något som är du beskrev du jobbet i klädbutik (och att ta emot CVs). Är kläder en lika stor passion som musiken?

Det har aldrig varit en passion. Mode går lite hand i hand med musiken eftersom jag använder kläderna som ett språk. Om jag klär mig på ett sätt så kan man anta att jag också låter på ett visst sätt och då har jag lockat några lyssnare som köpte boken efter omslaget. Och det är inget fel i det. Det värsta som kan hända är ju att boken är dålig.
Till vardags analyserar jag nog inte mitt klädval såhär mycket. Jag tycker bara om självsäkerhetsboosten som vissa plagg ger en.

-Hur skulle du beskriva Ärla Eurasien?

Om vi ska ta hela historien så blir jag vara tvungen att skriva en roman. Vilket jag gärna skulle göra.
Men i korta drag så handlar den om Carl Carlsson och hans liv fram tills idag. Den handlar om några tjejer som jag varit kär i och den handlar om de platser jag besökt och de situationer jag funnit mig i.
Ambitionen har alltid varit drivig, stor popmusik. När jag och Emil (bassist, medproducent och framförallt vän) började spela in skivan köpte jag en orginalposter på Ebay från när Lejonkunen gick upp på bio 1994 och ramade in och hängde upp på väggen ovanför datorn jag jobbade på. För att komma ihåg vart jag kom ifrån och vart jag var på väg.

-Hur länge har du jobbat med skivan?

Den äldsta låten på skivan är från 2007 och sen har det tillkommit låtar vart eftersom. Inspelningen tog vid i början av 2012. Hösten/Vintern samma år jobbade jag mig gråhårig med den.

-Bakgrunden till namnet på skivan?

Ärla är orten jag är uppvuxen i och Eurasien är namnet på den ena kontinenten som bildades när Pangea delades i två men det låter lite som ett fantasiland och det är så jag ser min musik. Mitt i mellan verklighet och fantasi. Sen tyckte jag att det lät snyggt. Det är det viktiga.

-Vad är en perfekt poplåt för dig?

En livslång kärlek. Jag lever för perfekta poplåtar. Det räcker egentligen med att den får mig att le. Jag kanske glömmer att jag sitter på tunnelbanan för en stund. Där och då är det bara jag och låten. Det är ett ett perfekt ögonblick och en perfekt låt.

Lyssna på albumet här:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011