MOONPIE är en nystartad artist- och producentduo från Göteborg, som består av Paulina Delin och Fredrik Serholt. Du kunde bland annat uppleva deras produktionskunskaper på singeln Rain come down med Rebecca Rigo, som släpptes för några veckor sedan. Med inlägget får du även en intervju med Rebecca, så klicka gärna dit och läs.

Favoriter Apple Music

Duon skapar alternativ neosoul med lite psykedeliska ingredienser, vilket du kommer att upptäcka på duons debutsingel Some things (about you). Det är alternativt och något experimentellt, så definitivt inte för alla. Men samtidigt känns låten spännande och nyskapande. Så även om stilen i sig inte är helt mitt givna val av musik, så har den något som gör att man ändå vill lyssna igen. För det är lekfullt i sin ljudbild och det blir liksom tre låtar i en, då låten den ändrar stil ett par gånger över dess fyra minuter. Så inte din vanliga vers, refräng, vers, refräng, utan lite mer krävande och utmanande.

Enligt duon handlar Some things (about you) om den råa och intensiva berusningen av att bli förälskad, och dess komplexa balans mellan spänning och rädsla. Om att inte vilja bryta den magiska stämningen genom att adressera känslorna, samtidigt som känslorna sitter på utsidan och allt egentligen redan har sagts.

Med singeln får vi första singeln från duons kommande EP SET US FREE, som även föregicks av introlåten i Maj.

Missa inga spännande musikinlägg i bloggen genom att följa Popmuzik via din RSS-läsare. Ett perfekt sätt att följa olika sidor på internet och du får alla sidor samlade i ett och samma flöde. Något jag själv tycker är ett perfekt sätt att följa sidor på.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011