Med en kosmisk och funkig produktion signerad den Göteborgsbaserade artist- och producentduon MOONPIE släpper Rebecca Riggo här sin senaste singel Rain come down.

Popmuzik Podcast

Låten i sig handlar om maktlösheten i en trasig relation. När man känner att det inte finns något mer att göra och man liksom bara väntar på et oundvikliga slutet. Ett slut som här får representeras av regnet som vräker ner och sköljer bort alla känslor men också ger plats får något nytt. Kanske något bättre?

Låten i sig är skönt medryckande med varm produktion och lekfulla ljud som löper genom de tre och enhalv minuterna som låten pågår. Man kan liksom inte göra annat än att sitta med en litet leende på läpparna när man hör låten. Du kommer upptäcka nya ljud och effekter för varje lyssning. Det är verkligen något som gör låten unikt, att både lyckas vara kommersiellt ögonblicklig i melodi och sång, men samtidigt en produktion så fylld av överraskningar. Riktigt kul!

Jag fick helt enkelt ställa några snabba frågor till Rebecca om arbetet med låten och samarbetet med MOONPIE, som du hittar under fotot.
Om du uppskattar alla intervjuer i bloggen och har möjlighet får du gärna stötta arbetet som Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover på Patreon. Ditt bidrag gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg som ger dig dagliga inlägg och musiktips.

Foto: Robin Iborn

Hur hittade du och MOONPIE varandra och vad var det som gjorde att de kändes perfekta för låten?

Paulina i MOONPIE och jag har känt varandra länge, för ett par år sedan var hon dessutom min lärare i musikproducent-kursen Vem Kan Bli Producent i Göteborg. Efter det har vi samarbetat på olika grejer, Paulina mixade tex. min första singel Näckrosdammen. Sen bestämde vi oss för att samarbeta alla tre, Paulina, jag och Fredrik (andra halvan av MOONPIE). Jag hade skrivit Rain come down redan och tänkte att de verkligen skulle lyfta låten, så jag tog med den till deras studio i Partille, Audiofabriken.

Förutom att vara grymma proddare är Fredrik trummis och Paulina vokal-nörd som jag vilket kändes helt perfekt för låten!

Vad skulle du säga att Rain comes down handlar om och vad fick dig att skriva låten?

Jag skrev texten med hjälp av en liten lek jag gör ibland, där jag klipper ut textbitar och ord som jag gillar ur dikter och tidningar. Och så viker jag ihop orden och lotteri-drar några ord som ska ingå i texten.

Och så blev det en låt som handlar om maktlöshet. Den här känslan av att det inte går att göra något mer än att släppa taget och hoppas att den andra parten i en trasig relation ska komma till insikt och också vilja försöka igen.

Hur var första utkastet av låten i stil och hade du en tydlig bild av hur Rain comes down skulle låta?

Låten skrev jag på ett hotellrum med en liten, liten midi-synth. Och från den kommer faktiskt de flesta syntharna i produktionen. Den wobbliga melodisynthen tex!

Jag har alltid velat att låten ska drivas av beatet och kännas framåt och i arbetet med MOONPIE blev den känslan tydligare. Vi hade roligt i studion när vi lyssnade på instrumentalen på outrot i låtern och inser att vi gjort riktig dansmusik?! Älskar det.

Så för att svara på din fråga; första utkastet av låten liknar slutresultatet i stil och många bitar finns kvar, men när Paulina och Fredrik kom in i bilden och vi la till element som synthbas, trummor, fx och gitarr blev låten tusen gånger fetare!

Vad är planen för sommaren för din del?

Förutom vanliga bada, sola, sommargrejer så jobbar jag ganska mycket. Samarbetet med MOONPIE fortsätter. Och så spelar jag massa teater, både i Stockholms skärgård med Scenkonstgruppens Backanterna och i Göteborg på Folkteatern där vi ska börja repa Monsieur Venus som har premiär i September. Känns riktigt bra att komma tillbaka till Sveriges bästa stad!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011