6

Marcus & Martinus släpper sitt första internationellt riktade album Unforgettable. Här blandar duon klubbiga hits med funkigt 80-tal och R&B. Den röda tråden är killarnas karakteristiska röster och självsäkra attityd. Helheten är polerad och välproducerad späckad med radiovänliga hits.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Marcus & Martinus blev minst sagt oförglömliga när de tog hem en jordskredsseger i årets melodifestival med deras hypermoderna framträdande av Unforgettable. På hemmaplan representerade de Sverige i Eurovision Song Contest med bravur och äntligen har ögonblicket kommit när duon får presentera sin musik för hela Europa.

DOLBY ATMOS

När tvillingarna släpper sitt första album på sex år befinner vi oss i samma musikaliska värld som de presenterat båda gångerna de tävlat i melodifestivalen. Det vill säga klubbmusik som sällan går under 110 BPM. Helheten är polerad, välproducerad och formad för att leverera hook efter hook. Siktet känns helt klart inställt på den internationella marknaden och många gånger förs tankarna till The Weeknd. Då tänker jag främst på låtar som Follow me, Love flow och Die for you. Men vi får även inslag aav elektronisk dansmusiken i Unforgettable, Air och 24365 samt gör ett snabbt stopp i funkens värld på Gimmi your love. Bland de 11 spår långa albumet finns såklart deras Masked Singer vinnande Wicked game och den snygga något utstickande 80-talsdoftande When the lights go out. På ett album som spänner över ett brett spektra av genrer bjuder även killarna på Bieber-R&B i den kaxiga We are not the same.

Som helhet betraktat är det ett album som spekulativt bygger på låtar killarna samlat på sig under några år. Något som skapar en ganska splittrad ljudbild. Betraktar man däremot låtarna som enskilda spår blir känslan något helt annat. Med de glasögonen på levererar Marcus & Martinus ett riktigt snyggt popalbum som visar på en artistisk mognad och lovande framtid på popmarknaden.

Om du uppskattar alla musiktips, artistintervjuer och recensioner i bloggen får du gärna stötta som Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. Då bloggen inte har någon störig reklam eller rika finansiärer i ryggen, utan enbart bygger på kärleken till musiken så hjälper ditt stöd som Patreon långt för att driva bloggen vidare. Tack.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011