I år fyller denna klassiker 40.
Brittiska duon Soft Cell med Marc Almond i spetsen fick sin största hit med covern av Tainted Love som i original gavs ut av Gloria Jones 1965. Låten i sig skrevs av Ed Cobb och var mer soulig och drivande i arrangemanget än den mer molliga och midtempotakt som Soft Cell skapade. Då det som sagt var en cover blev det ju inte de stora pengarna som kom in till Soft Cell för deras version kan man säga. Vilket måste kännas surt idag. Bara på Spotify har låten just nu spelat över 400 000 000 gånger…

Popmuzik Lover

När Soft Cell släppte låten blev det omedelbart en hit och den intog förstaplatsen på den brittiska singellistan. Det gjorde den även i Västtyskland, Belgien och Kanada för att nämna några läder. Här i Sverige slutade låten på en stark fjärdeplats.

Själv var jag sju år gammal när låten släpptes. Men minns ändå att jag tyckte videon med de dansande lampmänniskorna var sjukt läcker och så även killen som de dansade runt. Så redan då fanns mitt svaga sinne för college hunks kan man säga. Med eller utan en hunk, så är det en riktig läcker video som man fortfarande förknippar så hårt med låten.

Som extra bonus så gjorde även Marilyn Manson en cover på låten 2001 till albumet The Golden Age of Grotesque. Arrangemanget på denna tolkning var baserad på Soft Cells version mer än originalet. Även Marilyn Manson lyckades skapa en hit med låten som blev femma i Storbritannien och hamnade på 11:e plats på den svenska singellistan när det begav sig.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.