År 2019 knep Kacey Musgraves fyra priser på Grammy Awards i USA, däribland för årets album. Efter detta har sångerskans musik minst sagt uppmärksammats av musikkonsumenter världen om. Därav är hon under varenda musikkritikers radar när sångerskan nu är tillbaka med sin livliga folkpop. Den här gången heter plattan Deeper Well och andas frisk och ren bergsluft.

POPMUZIK SUMMER

På Deeper Well kanaliserar Kacey sitt inre zen och skapar ett album som känns frikopplat från förväntningar att göra något likartat hennes bejublade Golden Hour. Förra albumet fokuserade på skilsmässa, detta handlar mer om att hela ett brustet hjärta och se på världen genom en vuxen individs ögon. New-wave Americana möter Simon och Garfunkel-liknande akustisk gitarr för att skapa en bitvis utomkroppslig lyssning. Första spåret Cardinal, en skimrande meditationstrans om sorg, hopp och kosmisk kärlek sätter stämningen för hela lyssningen och för tankarna till förlorad Fleetwood Mac-klassiker.

Topparna på Deeper Well är oerhört höga och rymmer några av de mest emotionellt tillfredsställande vackra låtarna ni kommer att höra på hela det här året. Men på andra håll faller Musgraves platt. Hon förundras sentimentalt över konstruktionen av ett äpple på The Architect och går ner i oavsiktligt intetsägande på Dinner with friends, som innehåller banala lovord till hennes hemstat Texas. Med det sagt beundrar jag ändå sångerskans mod i att våga löpa linan ut med sin atmosfäriska country en lätt väg att vinna större publik hade varit en crossover till pop, något som troligtvis hade resulterat i att se ut som en Swift-kopia.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011