Den Malmö-baserade artisten Wonderfun ger oss tidlös pop med nya singeln Little boy. Att musiken inspirerats från akter som The Beatles och Elton John märker man definitivt av det otroligt mysiga arrangemanget. Snygga harmonier, melodier och stråkar gör detta till en fröjd för mina öron.

Nordiska Favoriter

Låten i sig tar med oss på en personlig resa som handlar om den inre striden, mental ohälsa samt hoppet som framtiden ger. Lite tyngre ämnen månne, men som sagt, så blir det en bra poplåt av det hela.

Med Little boy följer Wonderfun upp singeln My camera från i våras och låten släpps tillsammans med med den medryckande b-sidan Wonderboy.

I denna intervju berättar artisten mer om sig själv och nya singeln.

Jag tänker på tidlös pop när jag hör Wonderfun. Hur landade du i ljudbilden för projektet, var det givet redan från början?

Tack! Tidlös pop! Tidlös och pop. Två ord jag älskar. Jag har ju lyssnat mycket på framförallt pop från sjuttiotalet. Så egentligen är det ett sjuttiotals-sound jag är ute efter. I mitt huvud vill jag efterlikna typ E.L.O. Sen att jag inte har tillgång till samma feta studios och goa rullbandspelare som de hade är en annan sak… Men jag försöker.

Du släpper låtar under namnet Wonderfun – hur kom du på det artistnamnet?

Jag är extremt nöjd med namnet WONDERFUN. Faktistk förvånad att inget annat band har hetat så. Wonderful fast ännu bättre liksom.

Men du är också Wonderboy – för att reda ut, vad är skillnaden på Wonderboy och Wonderfun?

Ja precis. Jag är Wonderboy ja. En slags superhjälte. Mina superkrafter är pop och melodier.

Aktuell med singeln Litte boy – berätta lite om arbetet med singeln hur den gick från idé till färdig låt.

Det gick väldans snabbt att skriva melodin till Little boy. Så brukar det iofs ofta vara för mig. Sedan får man jobba och slita och våndas med texten.
Låten är riktad till mig själv näre jag var yngre. Jag gick omkring med väldigt mycket ångest och trodde liksom att ”det ör så här livet är”. När jag sedan fick hjälp förstod jag att så ska det inte behöva va. När min ångest försvann var det som att jag kände lukter och smaker och livets glädje på riktigt. Så jag sjunger till mig själv. Little boy, Little boy, With the weight of the world on your shoulder. Don´t you know, little boy. Things will be so different when its gone.

Vilka känslor vill du förmedla med låten och vad kände du själv när du skrev den?

Jag vill nog att man ska nynna med. Det vill jag med alla mina låtar.

Härligt med en klassisk b-sida också. Ska vi se Wonderboy som lite av en signaturmelodi för dig själv eller vad är bakgrunden med låten?

Japp, helt rätt uppfattat. Wonderboy är min signaturmelodi. Vill man veta vem jag är ska man analysera texten till Wonderboy. :-)

Än så länge vill du hålla dig själv lite anonym. Varför valde du det och hur känner du för att spela dessa låtar live sedan?

Jag frontar inte på omslag och etc, men live kommer man se mig på riktigt. Bara det är väl en anledning att komma och se Wonderfun live. För övrigt är vi en trio live. Trummor. Bas, piano.

Vad kan vi förvänta oss under hösten från Wonderfun?

Ett album fyllt med glittrig pop i November samt ett gig på Victoriateatern i Malmö den 12 Oktober.

Wonderfun

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011