Monarchy var faktiskt den första grupp jag någonsin intervjuade för bloggen.
Det var otroligt pirrigt och nervöst, och jag visste inte vad jag skulle förvänta mig av vår träff. Speciellt kändes det som det skulle bli svårt med killarnas masker, men det fungerade riktigt bra och vi har faktiskt hållit kontakten efter det. Bland annat fick jag och min vän Robert göra en remix på gruppens låt Maybe I’m crazy .
Nu har de precis släppt sin nya singel Disintegration tillsammans med Dita Von Teese och jobbar på sitt andra album.
Jag fick möjlighet att än en gång skicka lite frågor till gruppen för att hålla oss uppdatera om vad som händer i monarkin.

Svensk Pop

-För videorna till I won’t let go och den borttagna videon för Maybe I’m crazy hade ni gender bender tema, med ett könsbyte i den första och transvestiter i den andra. 
Varför valde ni det temat?

”För att kärnan av främst det sexuella och romantiska samspelet mellan människor oftast bygger på könsmixning mellan det maskulina och feminina. Folk tar ofta på sig olika karaktärer i en relation beroende på vem de är med, och kan med det både framhäva sin feminina och maskulina sida.
Det är ju trots allt en modern värld och vi är inte längre rädda att vara den vi faktiskt är.
Självklart är inte alla våra texter fixerade vid ämnet, men vi försöker helt klart ha mycket känslor i våra låtar. Vi är inte direkt ”jag är Tarzan, du är Jane” i vår framtoning utan försöker skapa ett uttryck från en bredare känsloskala.
Vi har faktiskt precis skrivit en låt som heter He/ She (Helix) , som handlar om snigelarten Helix, som just är hermafroditer.”

-Jag såg på Instagram att ni stödde de homosexuellas rätt att få gifta sig i Frankrike.
Medan den västra världen nu är på väg att könsneutraliseras och till och med Obama inkluderar lika rättigheter för homosexuella i sitt återvalstal, vad tycker ni själva om det som händer i Ryssland och Östeuropa där regeringar jobbar på att förbjuda uppmuntran till homosexualitet?

”Det är verkligen helt sjukt att människor 2013 är emot att två personer blir kära och att de ska få gifta sig.
Att två personer gifter sig kan och kommer inte skada samhället!
Att två personer gifter sig kan och kommer inte skada innebörden av giftermål!
Vi tror på frihet och att folk bör ha öppna sinnen över hela världen, i vilken form det än må vara – text, tanke, uttryck eller kärlek. Det är helt klart dags för många att vakna.”

Efter en konsert med Monarchy sommaren 2011 hade burlesk-artisten Dita Von Teese twittrat att hon älskade Monarchy vilket ledde till att hon och Andrew började att maila varandra.
Det slutade med att gruppen var DJs på en privatfest hon höll i London under hösten.
När Andrew senare blev bjuden till Dita under julhelgen tog det inte många sekunder innan han tog flyget ner till Paris och spenderade några dagar tillsammans med henne och hennes vänner.
När han väl var hemma i London igen började han och Ra omedelbart jobba på låten Disintegration som blev skräddarsydd för artisten som snart även skulle kunna lägga till sångerska på sitt CV.
En låt som då skapats med hjälp av ömsesidig beundran och kreativitet.

-Älskade videon till Disintegration . Tyckte det var snyggt med 50-tals känslan över det hela, samt genidragen att få en mygga att framstå som sexuell.
Vem kom fram till idén med videon?

”Vi bollade fram idén tillsammans med regissören ( Roy Raz ) och vi ville ha en bra ballans mellan oss och Dita Von Teese.
Stilen känns lite som den nederländska fotografen Erwin Olaf brukar ha, vilket vi älskar.
50-tals stilen passar Ditas kalla och reserverade uttryck och det ger en känsla av att hon vill fly sin vardag.
Just 50-talet kännetecknades för sin repression vilket då ledde till det mer frigjorda 60-talet. Kanske att videon är en framtidsversion där vi återgått till dessa värderingar och en emotionell revolution väntar bakom hörnet.”

-Blir det några samarbeten med andra artister på albumet?

”Vi jobbar på det, men låter dem vara en hemlighet tills vi verkligen kan bekräfta dem.”

-Under vilken tidsperiod har har ni skrivit material till den nya skivan?

”Vi skriver så fort vi har tid. Några låtar började vi med långt innan första skivan blev klar.
Ibland får vi skrota en låt helt, ibland skrivs den om eller så blir det rätt från början och första idén blir den som hamnar på skivan.”

-Vad kan vi förvänta oss av ert nya material? Följer det samma stil som första, eller har ni utvecklats än mer i ert jobb att skriva och producera?

”Musikaliskt är det lite annorlunda än från första skivan, men inte så mycket. Vi känner att det är lite tyngre och framförallt ett lite mognare sound denna gång. Allt flyter på bättre vilket är skönt.
Men självklart vet vi inte förrän skivan är ute och lyssnarna har sagt sitt. Men med tanke på reaktionerna på singeln så känns det som vi är på rätt spår.”

-Nu har det varit ett bra tag sedan ni släppte en remix på en annan artists låt.
Något nytt att förvänta oss där?

”Inget planerat, men vi håller ständigt utkik.”

-Jag är förvånad över att den fantastiska Monsieur Adi inte remixat någon av era låtar än så länge. Kommer vi få en remix från honom snart?

”Han remixade faktiskt en av våra tidigare låtar, men av någon anledning har den aldrig släppts. Han är verkligen otroligt duktig och vi har följt honom under en längre tid, långt innan han började bli ett känt namn.
Han skulle ha remixat Disintegration men det verkar som hans jobb med Lana Del Rey och Bastille kom i vägen för honom, men vi fortsätter att övertala honom.”

-Angående era masker. Är det fortfarande kul att arrangera bilder när ni inte ska bli igenkända (som den lysande bilden med Dita som håller handen framför Andrew), samt att bygga upp mystiken kring er. Eller känner ni att det är dags att släppa detta nu?

”Vi gillar att hålla oss okända, vilket gör att vi slipper mycket av det negativa med att göra musik.
Förra veckan när jag satt på ett café kunde jag helt ostört smyglyssna på några som diskuterade vår senaste video. Det gjorde vår anonymitet helt klart värt allt jobb.”

Lyssna på Monarchy:

Videon till Disintegration :

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.