Amerikanska Dawson Fuss öppnar sitt hjärta i nya singeln Free. Här kombinerar artisten sin egen historia med melodier som fängslar och ett budskap som inspirerar. Genom passionerad text får vi en vacker popmelodi som talar om livets svårare utmaningar med att vara ärlig mot sig själv om vem man är. För Dawson innebar det att acceptera och omfamna sin egen identitet trots de inre och yttre krafterna som lockar en till att göra motsatsen. 

Svensk Pop Apple Music

”Att komma ut var något jag alltid försökt undvika eftersom jag inte ville komma överens med tanken att vara gay. Jag övertygade mig själv om att min sexualitet var en börda för mig själv och andra. Men efter att jag äntligen insåg att det var något att vara stolt över att komma ut, kunde jag släppa taget och känna mig riktigt fri”

Dawson Fuss

Under den korta tid som Dawson har släppt musik har han redan hänfört publiken och fått lovord från ett antal publikationer däribland Atwood Magazine, Indiewavves och Pop Wrapped. 

”Det är en låt om längtan efter att vara ditt 100% sanna och autentiska jag och den fullständiga glädjen när den önskan går i uppfyllelse,”

Detta senaste tillskott bland samlingen av låtar cementerar ytterligare de övertygande teman som genomsyrar hela den kommande EP:n Edge of Adolescence. Jag är blown away av artisten stämma som är så spröd och med samtidigt närvarande och kristallklar. Missa inte den här låten!

Nu släpps även tillhörande video och liksom alltid blir budskapet så mycket starkare när vi får något visuellt. Vi ser artisten fast innanför fyra väggar medan färgglada dansare rör sitt fritt därutanför. För mig blir det tydligt att Dawson sänder ett budskap om att känna sig begränsad i sin egen sexualitet. Men när man väl river ner murarna öppnar sig en helt ny blomstrande världsbild. Något som de-facto även händer i videon. Så se till att kika in!

 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011