8

Med ett moget sound som påminner om Harry Styles, imponerar 5 Seconds of Summer-medlemmen Luke Hemmings på mig när han släpper solodebuten When Facing the Things We Turn Away From.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Jag får en hel del Harry Styles-vibbar av albumet When Facing the Things We Turn Away From med Like Hemmings. Inte direkt att han låter som den före detta One Direction-medlemmen eller att Hemmings själv kommer från just ett pojkband, det är mer att produktionen och arrangemanget på låtarna påminner en hel del av Styles. Det är ett moget sund som färgats av snygga sångharmonier, samt överlag välproducerat av Sammy Witte. Ett reflekterande och lugnare album som grundats i pandemin och isolering. Vad gör man som musiker om inte skriver eget material?

Nordiska Favoriter

”Jag skrev för att jag behövde, för det är vad jag älskar. Efter ett par veckor tänkte jag: ”Vad ska jag lägga min tid på?” Jag började utforska och göra min egen produktion. Det lät inte som bandet, och jag ville pressa mig själv. Det var ursprunget till det.”

Med några starka singlar i bagaget, så som Starting line, Motion och Baby blue tycker jag Luke står sig bra på egna ben. Ska jag vara ärlig så är väl detta album det bästa som har någon form av koppling till 5 Seconds of Summer. Det visar definitivt att Luke är en kompetent artist med eller utan sitt band i ryggen och en stadig grund att bygga på om bandet någon dag beslutar sig för att gå skilda vägar.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011