8

Med ett moget sound som påminner om Harry Styles, imponerar 5 Seconds of Summer-medlemmen Luke Hemmings på mig när han släpper solodebuten When Facing the Things We Turn Away From.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Jag får en hel del Harry Styles-vibbar av albumet When Facing the Things We Turn Away From med Like Hemmings. Inte direkt att han låter som den före detta One Direction-medlemmen eller att Hemmings själv kommer från just ett pojkband, det är mer att produktionen och arrangemanget på låtarna påminner en hel del av Styles. Det är ett moget sund som färgats av snygga sångharmonier, samt överlag välproducerat av Sammy Witte. Ett reflekterande och lugnare album som grundats i pandemin och isolering. Vad gör man som musiker om inte skriver eget material?

”Jag skrev för att jag behövde, för det är vad jag älskar. Efter ett par veckor tänkte jag: ”Vad ska jag lägga min tid på?” Jag började utforska och göra min egen produktion. Det lät inte som bandet, och jag ville pressa mig själv. Det var ursprunget till det.”

Med några starka singlar i bagaget, så som Starting line, Motion och Baby blue tycker jag Luke står sig bra på egna ben. Ska jag vara ärlig så är väl detta album det bästa som har någon form av koppling till 5 Seconds of Summer. Det visar definitivt att Luke är en kompetent artist med eller utan sitt band i ryggen och en stadig grund att bygga på om bandet någon dag beslutar sig för att gå skilda vägar.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.