20-åriga Ellur ger oss glimrande bra indie-pop i nya singeln Moments. Här sjunger sångerskan om att återta makten efter att ha fått sitt hjärta krossat, samt hur man växer genom den erfarenheten. 

Jag skrev Moments i vintras efter ett uppbrott och det var verkligen sorgligt. Låten var då en grubblande ballad, men den förändrades verkligen när vi gick in i studion. Den blev en lite gladare reflektion över förhållandet och de bättre tiderna med det. Den sista delen i låten där jag verkligen ”går för det”, är nog min favoritbit och raderna; Men alla år jag offrat, för att få stanna en sekund till i det vi skapat. Är det bästa jag skrivit.”

Ellur

Genom sin musik vill artisten sjunga om utmaningarna och pirret från den moderna romantiken och de break-ups som kommer därmed. Det här är första släppet med ett större skivbolag men Ellhur har skrivit musik sedan hon var 11 år. Under sina tonår fortsatte artisten sedan utveckla sitt låtskriveri och har alltid sett upp till feministiska ikoner som Madonna, Kate Bush och Stevie Nicks

Den aktuella låten är producerad av Lee Smith och utgör ett av många spår på en kommande EP som släpps senare i höst. Här kommer vi precis som i Moments få höra skimrande syntar, catchiga hooks och stora refränger. Allt inklätt i produktioner som doftar 80-tal och punkpop. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply