pop

Fyra musikvideor 33-2019

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Johanna Jansson, eller Dotter som hon kallar sig när hon släpper musik, fick ju tillsammans med Måns Zelmerlöw en enorm hit med singeln Walk with me när den släpptes tidigare i år. Sex miljoner gånger har låten strömmats, vilket är väldigt imponerande.
Nu står Dotter på egna ben igen med singeln I do, som för mig är bland det bästa hon gjort. Du vet, dramatisk pop som växer i produktionen för varje minut som går.
Om låten berättar Dotter:

”I do handlar om ett ”tragic wedding” där ingen kommer till vigseln. Helt enkelt känslan att älska en person men att ingen runtom dig förstår varför. De tycker rent ut sagt att du är galen som vill gifta mig med honom. Du är förblindad av kärlek och den kärleken är så stark att du skulle göra vad som helst för den mannen, vilket andra har svårt att acceptera.”

Sabina Ddumba är här aktuell med singeln Conversation. Låten är ett samarbete med Kojo Funds och håller verkligen liv på sommaren med sin sköna rytm och lättsamma känsla.

“Jag är så glad att Kodjo Funds ville vara med på den här sången. Han lyckades verkligen plocka upp på sången tema och dela med sig av sina reflektioner. Å så älskar jag hans röst. Han får en verkligen att vilja lyssna på allt han säger. Låten handlar om sådant som jag tror att många har känt någon gång – när man försöker prata med någon och man undrar varför den andra inte förstår vad man säger, eller varför den andra bara är tyst.”

Sabina Ddumba

I höst släpps en EP och i början av 2020 börjar inspelningen av Jimmy Olssons film Att Rädda En Pojke där Sabina gör skådespelardebut i en av huvudrollerna.

Bli lycklig när du här kan se videon till singeln Paris med det irländska bandet ELM. Låten är inspirerad av dokumentärfilmen Paris Is Burning och i videon kan vi följa sångaren Dylan Walsh som klippts ihop med en tonåring som båda får leva ut sina rätta jag framför spegeln hemma i sovrummet bakom stängda dörrar.
Känns som ELM är den där queer-gruppen vi alla bör hålla ögonen på.

Ruel visar sig vara en riktig stalker i videon till singeln Face to face. Här går besatthet från sociala medier till överdrift och det är både lite skrämmande och intressant. Låten i sig är en soulig och helt okej poplåt där jag kände att videon blev mycket starkare än själva låten. Men visst, besattheten till trots, så är han ju ändå ganska trevlig att se på.

Du hittar alltid de bästa låtarna i spellistan Alexed’s A-List. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.