Moodblanc sjunger för första gången på svenska på nya singeln Ingen

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Den svenska västkust-duon Moodblanc ger oss alltid somrig och skön mix av nu-disco och house. De har ju släppt ett pärlband av singlar under åren, men nu kommer den första låten på svenska.
Ingen heter den nya låten vars text är skriven av en kär Magnus Dahlöf. Produktionen är som vanligt soft och somrig, samt att den innehåller inslag av topical house-produktion. Men här är det smakfullt och lite vilket bara förstärker sommarkänslan.

Jag bad Magnus och Kenneth Jovinder att berätta lite om vad som hänt sedan senaste singeln Can’t get enough.

Förutom en remix-EP har det ju varit gaska tyst om er senaste året. Vad har ni gjort under tiden?

Vi har fått ålderskrämpor och halskragar…
Ja, det var ju en stund sedan vi gav ut något, men trots radiotystnaden har vi faktiskt varit ganska aktiva. Låtar har skrivits och material på både engelska och svenska finns. Det vi funderat mycket över är vilken väg vi ska välja. Det känns både spännande och nervöst att släppa Ingen.

Magnus har ju hörts mer och mer på internationella samarbeten. När började det trilla in frågor om att lägga röst på andras låtar och hur ofta får du dessa frågor?

Mitt första samarbete var låten Silence is golden med spanjoren Pherotone. Den släpptes 2015 och sedan dess har det rullat på. Det går lite i vågor med förfrågningarna, men just nu väntar franska, tyska, spanska och finska producenter på att höra min röst.

Vad brukar vara avgörande att du väljer ställa upp på en låt förresten?

Det påminner faktiskt om den där första daten. Det som är helt avgörande är om det instrumentala spåret får mig att känna något. Jag lyssnar, känner, nynnar och skriver text. Ibland blir det en låt samma kväll.

Vad fick er att nu släppa er första låt på svenska?

Det var inget vi planerat från början. Det var bara så att en av låtarna vi arbetade med tog form på ett sätt som gjorde att vi verkligen ville ge ut den. Låten var skriven från hjärtat på svenska och det kändes helt enkelt fel att filtrera känslan med hjälp av ett engelskalexikon

Berätta lite om Ingen.

Moodblanc har Match.com att tacka för den nya singeln. Låten Ingen handlar om Magnus flickvän. Hur hon får honom att känna, längta och leva här och nu. Andra versen är en beskrivning av deras första date, “Vi tog båten bort från all vår ensamhet. Och en höst dag blev till vår” är en poetisk omskrivning av en tur med Älvsnabben i oktober.

Vi gjorde låten ungefär som vi brukar. Någon av oss skapar en enklare demo och sedan utvecklar vi den tillsammans genom att träffas/skicka filer fram och tillbaka. När det gäller Ingen gjorde Magnus demon Kenneth skapade harmonier och beats och på vägen dök Mattias Bylund upp. Han arbetar vanligtvis med mindre kända artister som Justin Timberlake och Taylor Swift. Mattias hörde demon, fick feeling (tyckte det lät som ett modernt Adolphson & Falk) och spelade in keyboards på både brygga och refräng. Vi är väldigt glada, tacksamma och lite stolta över att ha honom med på flera av våra låtar.

Vad kan vi förvänta oss av Moodblanc i det närmaste?

Om en månad ungefär är det dags för en spännande remix-EP av Ingen. Flera utländska producenter har fastnat för låten trots att de inte förstår ett ord. Efter det kommer troligtvis släpp på både engelska och svenska. Låten Ingen är förövrigt inskickad till tävlingen P4 nästa. Kanske ser juryn till att vi tvingas spela live för första gången. Med eller utan nackkrage.

Missa inte: Du hittar även Ingen i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Moodblanc
@Facebook


Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.