NAIIVI debuterar med singeln I’m leaving

Ett nytt namn att hålla reda på bland våra svenska artister är 22-åriga NAIIVI som nu debuterar med singeln I’m leaving. En mörk och pulserande singel som är gjord tillsammans med Mats Björke. Låten fick i alla fall mig att tänka på Nicole Sabouné och jag sögs omedelbart in i känslan av låten. Mycket stark debut skulle jag säga.
Det var med andra ord lika bra att ställa några frågor till NAIIVI för att lära oss lite mer om sångerskan.

Hej. Hur är läget med dig idag?


Jo tack, läget är bra!

Så vem är NAIIVI?

Naiivi är personen som sitter på tunnelbanan, som iakttar och filosoferar över djupa, arga och förbryllande känslor. Över allt svårt som livet så gärna erbjuder.

Var kommer namnet ifrån?


Jag tänkte på vad mina låtar allt som oftast handlar om och historierna bakom dem. Många av de val jag skriver om har haft en viss grad av naivitet i sig. Det i sig behöver inte direkt var något negativt. Själva tanken att vara godtrogen innebär inte att man är blåögd och lättlurad. Det handlar snarare om att man vill tro det bästa om folk och situationer. Men samlingsnamnet för dessa drag är “naiv” och därifrån kommer NAIIVI.

Vilken låt skulle du säga är en av dem som förändrat ditt liv.


The Cranberries mästerverk Zombie. Både videon och stämningen i låten inspirerade mitt låtskrivande i ung ålder.

Hur kom du i kontakt med producent Mats Björke?

Det var Martina Ledinsky på Razzia Records som förde oss samman. Hon trodde att vi skulle tala samma språk rent musikmässigt, något som visade sig stämma väl.

Du släpper singeln I’m leaving nu. Berätta lite om låten.

Vi människor verkar ha som vana att anta att det alltid är bättre någon annanstans. Låten handlar om att jaga den känslan och konstant söka efter trygghet. Dock finner man det sällan, då man är för upptagen med jakten i sig. Texten målar upp dilemmat som uppstår.

Omslaget är förresten riktigt snyggt. Hur jobbade ni fram det?


Tack! Omslaget är taget av grymma Per Kristiansen. Vi lyssnade på I’m leaving och diskuterade vad jag ville förmedla med låten och han fångade det på bild.

Om du skulle säga tre snygga skivomslag, vilka skulle du säga då?

Med singel ute nu, vad händer framöver dig?


Redan i början av november kommer tillhörande musikvideo till I’m leaving ut. Det ska bli riktigt kul! Även där har jag jobbat med Per Kristiansen som filmade allt material och även Lina Westin som regisserade videon. I början på nästa år kommer även min EP Dark Sunshine som tar vid där singeln slutar och fortsätter att berätta om livets stadier.

NAIIVI
@Instagram

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "NAIIVI debuterar med singeln I’m leaving" A few seconds ago

Comments are closed.