Being Blogged är ju här för att tipsa om bra musik.
Målet är inte att tracka ner på dålig musik för sakens skull – det har folk Twitter och Facebook till.
Men ibland måste man ändå ställa sig frågan ”hur tänkte ni nu?”

Popmuzik Podcast

I går släppte Anton Ewald singeln Vill ha dig , hans första singel på Svenska. Vilket ska vara en ”urban hyllning” till Freestyles original från 1980, han använder sig nämligen av just originaltexten i refrängen.
Fine. Gör en urban cover på Vill ha dig . Drömhus gjorde en popcover, så varför inte Ewald?
Problemet kommer dock i verserna.
Textrad efter textrad gör att jag sjunker djupare ner i min skämskudde. Det är så mycket nonsens att jag inte vet om detta är på riktigt eller ett stort skämt.
Hade det varit De Vet Du som släppt singeln hade de haft en skojfrisk video att bekräfta skämtet. Det har inte Ewald. Han sjunger det han sjunger på riktigt.
Var det verkligen ingen på hans management, hans vänner eller ens Universal Music som drog undan Ewald till ett ljudisolerat bås, och när han glatt kommit viftande med sin demo för att snällt och pedagogiskt säga: ”Anton, detta duger inte. Du är en jätteduktig dansare och en fin posterkille. Men nu har du tagit dig vatten över huvudet. Detta är rent jävla skit.”
Antons valpögon må ha tårats, och hans röst skakat lite. Men det hade varit det rätta att göra, och framförallt deras jobb att göra det. Att dra i nödbromsen och skicka tillbaka honom till sin lilla studio. Han-kommer-över-det.
Bättre att vara ärlig än nicka ett ja och skratta bakom ryggen när skiten faller från himmelen. Visst, de kanske tänkte ”jo, det suger. Men större delen av hans Twitterfans kommer äta vad som helst och säga att det är det bästa de hört den timmen. Låt honom hållas.”
Men problemet är att den lilla gnutta pop-hopp som fanns i Anton raderades samma dags som Universal laddade upp låten till Spotifys-servrar.
Nu är han för evigt den kaxiga killen som kom sist i Melodifestivalen, och som gjorde ”den där fruktansvärt pinsamma urbana hyllningslåten till Freestyles Vill ha dig ”.
Tur att han har dansen.


Anton Ewald @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011