john Martin 392
Det är svårt att inte snacka med John Martin utan att komma in på hans far, stuntmannen och rallyföraren Göran Lindström , som bland annat jobbat med stunt i filmer som Jönssonligan och TV-serien Rederiet .

”Varje gång det var biljakter eller någon bil som skulle skrotas var det han som fick göra det” berättar John.
Det var åren som rallyförare som fick pappan att våga sig på stuntyrket. Samtidigt mins John att han aldrig var rädd när han åkte bil med sin far, även om det gick fort. För han var såpass säker på vägen, att det istället blev en trygghet att åka med honom.
”Sedan var det självklart coolt att ha en sådan pappa i plugget, haha!”

Popmuzik Podcast

-Har du själv fascination för höga hastigheter idag?

”Ja, absolut!
Jag gillar när det går fort, men bryr mig väl egentligen inte så mycket om vad jag har för bil.
Men det är något som händer när man hamnar bakom ratten och har möjlighet att gasa på.”

Johns musikbana började i högstadiet.
Han började att spela gitarr och startade band med kompisarna i skolan, inspirerade av främst Nirvana som spelades mycket på MTV under den tiden.
”Vi var inte sportkillarna liksom, så musiken blev vår grej.”
När sångaren i bandet hoppade av dagen innan en spelning blev det John som fick ta över mikrofonen. Det var något han mins som ganska jobbigt för honom till en början, för han var då väldigt blyg. Men när konserten väl var slut, kände han att det istället gav en skön kick än något plågsamt, så han bestämde sig för att satsa mer på sången.
”Jag har aldrig varit någon född sångare, utan har fått träna. Jag spelade in min sång för att hitta min egna röst.”

Det var kring 2010 som John träffade låtskrivaren och producenten Michel Zitron , som han började skriva massa låtar ihop med till en kommande platta.
Michel var mer poporienterad med mycket elektroniska influenser, medan John var mer indierock. Deras gemensamma nämnare då var att de båda gillade sorgliga melodier.
Den tredje låten de skrev tillsammans var Don’t you worry child
”Det var med den låten vi hittade vårt gemensamma uttryck, både i det musikaliska och texterna vi skrivit. Vi fick upp väldigt starka känslor för just den låten.”
De två satte ihop en lista över artister som de önskade skulle spela in låten med dem. Högst på den listan hade de placerat det nya bandet Swedish House Mafia som just då hade stor framgång med singeln One.
”Det gick ett halvår så kom Sebastian Ingrosso in till Cosmos där vi satt och producerade. Vi fick möjlighet att spela upp lite låtar för honom, och just Don’t you worry child tyckte han var helt magisk!”
Deras första samarbete blev Save the World som Ingrosso hade en demo på som han bad Martin och Zitron att skriva något för.
När låten var färdig tog Ingrosso med den tillsammans med Don’t you worry child till Los Angeles där Axwell blev helt eld och lågor över den och bad att de skulle samarbeta.
”John Martin-projektet lade vi då lite på is, för vi visste att Don’t you worry child skulle bli en stor hit, och det skulle betyda en bättre deal när vi väl skulle lanseras.
Vi turnerade med Swedish House Mafia runt världen efter det, och det var väl så allt började.”

Nu har John släppt Anywhere for you som är hans första singel på egna ben efter Swedish House Mafia och bland annat ett inhopp på singeln Children of the Sun med Tinie Tempah .
”Anywhere for you skrev jag för ganska länge sedan.
Mellan Save the World och Don’t you worry child drog vi till Los Angeles under vintern och hyrde ett hus för att skriva låtar.
Precis som många andra drogs vi med av den amerikanska hybrisen, som är bra när man skriver. Känslan av att allt är möjligt.
Den låten skrev vi när vi fick vår första hemlängtan. Den där relationen till familjen som man får, och Anywhere for you blev som ett slags brev.”

-Vad gör ni just nu?

”Vi håller på med en ny låt som vi ska försöka släppa så snart som möjligt, följt av ett album och massor spelningar i sommar.
Men främst gäller det att få ordning på albumet. De flesta låtarna är skrivna nu, plus att Anywhere for you ska släppas i USA också. Efter det blir det väl någon form av promo-circus där ett tag.”

Här kan ni se videon till Anyhwere for you :

John Martin 2091

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011