Sabina Ddumba
Idag är det premiär för singeln Scarred for life med sångerskan Sabina Ddumba .
Tidigare har vi bland annat kunnat höra henne som sångerska på världshiten Walking on air tillsammans med Katy Perry .
”När jag körat bakom andra har jag känt ett grymt sug efter att stå där själv och spela min egen musik. Jag har spelat in lite ända sedan 2010, men det har mest varit för att få studiovana. Flera har frågat om jag inte ska släppa något, men jag kände mig inte redo. Jag hade inte hittat min grej.” berättar Sabina.
Det var med samarbetet med Henric Hammarbäck , Johan Salomonsson och Tom Goren som hon hittade sin grej.
”Det finns så många som vill ha gospel i sina låtar. Jag har varit med så länge och gjort gospel-arr till andra. Men då är man ibland väldigt begränsad. Nu har jag äntligen kunnat använda det jag lärt mig för att göra vad jag själv vill. Om jag velat slänga in en hel gospelkör har jag gjort det. Jag har lekt med stämmor som jag velat. Om jag velat lägga maj sju ackord har jag gjort det så mycket jag vill. För mig kan det inte bli för mycket.”

Svensk Pop Apple Music

Great-Britain-Flag-great-britain-13511748-1920-1200
Today is the premiere of the single Scarred for life with singer Sabina Ddumba .
Earlier we have been able to hear her as a singer on the worldwide hit Walking on air along with Katy Perry .
”When I been background choir to other artist I have felt a big craving to stand there myself and play my own music. I ’ve recorded a little since 2010, but it has been mostly for getting a studio habit. Several have asked if I shouldn’t release something, but I did not feel ready. I had not found my thing.” says Sabina.
It was the collaboration with Henric Hammarbäck , Johan Salomonsson and Tom Goren that she found her thing.
”There are so many who want to include gospel music in their songs. I’ve been around for so long and done gospel arrangements to others. But then you are sometimes very limited. Now I’ve finally been able to use what I learned to do what I want. If I wanted to throw in a full gospel choir, I have done it. I have been toying with the parts that I liked. If I wanted to add a May seven chords I’ve done it as much I want. For me there can’t be too much. ”


Sabina @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011