CEO’s Wonderland (Intervju)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Någon gång i slutet av 00-talet försvann The Tough Alliance .
Eric Berglund och Henning Fürsts stilbildande popgrupp utplånade sig själva efter tre album och lika många EPs.
Ur askan reste sig istället Erics soloprojekt CEO och 2010 släppte han White Magic som fick musik och bloggsfären att jubla av lycka. 
Nu har det gått fyra år sedan solodebuten och det är äntligen dags för album nummer två. 
Jag fick Eric att svara på några frågor om honom och Wonderland .

-Album nummer två som CEO. Vad kan vi förvänta oss av Wonderland?

Att jag gjort mitt allra bästa. Med att vara ärlig, öppen och inte hålla tillbaka och så. Tror den är ganska fin om man verkligen är sugen på äventyr.

-Någon musikalisk inspiration under arbetet med skivan som på något sätt färgat dig? 

Team Rockit . De har färgat mig något oerhört ända sedan de kom in i mitt liv. Det säger så mycket om vår värld idag att den inte tycks kunna relatera till vad de ger den.

-Under vilken period skrev och jobbade du på material till skivan? 

Mellan 2011 och 2013. Väldigt sporadiskt under nästan två år, det var en fin men prövande tid under vilken jag i långa perioder var osäker på om det skulle bli någon skiva. Det var väldigt viktigt för mig att försöka finna mig i att det kanske inte skulle bli så. Jag vill inte göra det här för att jag är beroende av det på något ytligt plan. Men sedan gjorde jag klart ganska snabbt och intensivt! Ta-da!

-Omslaget till White Magic och singlarna från den skivan gick mycket i svart och vitt. Det som presenterats i form av Whorehouse och titelspåret har istället varit väldigt färgstarkt. Tanke bakom layouten denna gång? 

Det finns inga tankar bakom. Det är bilder i mitt huvud som sätter igång hela processen, som blir inspirationen för det hela. Jag har försökt fånga de bilderna bara.

-Det har iof varit genomgående för allt som du släppt som artist/ grupp och även det Sincerely Yours ger ut, att allt är väldigt snyggt paketerat. Hur vill du själv att en layout, omslag eller video ska tilltala publiken?

Tack! Snyggt är snyggt! Jag tänker sällan på hur jag vill att den ska kännas för andra. Det blir inte så bra då nämligen. Men när jag är klar är det klart att man hoppas att det estetiska skall kännas inspirerande och öppna upp den som upplever det.

My Liquor – vad fick dig att göra egen version av Hold My Liquor

Chief Keef. Texten handlar om mig. Jag blev helt chockad första gången jag hörde den.

-Är åtta spår en bra längd på en skiva? 

Ja, åtminstone om sångerna är så intensiva som mina. Tycker generellt ofta att skivor är för långa, känns som det kan bli lite så om man har lite för bra eller för dåligt självförtroende.

-Du har ju inspirerat många med dina musikprojekt igenom åren och blivit lite av en synonym med Göteborgssoundet när det kommer till popmusik – vad inspirerar dig? 

Konst, naturen, vänner, litteratur, tjejer, disco, fighting, min hund Hugo.

-Förutom det faktum att TTA var tillsammans med Henning, och CEO bara är du – vad har ditt soloprojekt gjort för din personliga utveckling som musiker?

Ja du… Inte så himla mycket tror jag förutom att jag fått sätta mig in mer i det tekniska. Trodde jag skulle bli bättre på att ta beslut själv men det har jag inte blivit. Men det har inneburit väldigt mycket för mig som varelse, har aldrig känt mig så mäktig.

-När får vi se dig i konsertsammanhang nästa gång? 

Oj. Det finns fortfarande en liten chans att det blir i år. Annars hoppas jag att det blir av om jag gör en till skiva. Jag skulle verkligen vilja åka runt och träffa människor och så. Men det är en så stor grej att uppträda, jag vet liksom inte ens om det är min grej. Vill bara träffa människor. Prata, kramas, bada och sånt. Så människor om ni ser detta – hör av er!

Wonderland släpps den 5:e Februari (om den inte redan är här):

CEO @
Facebook

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.