Ett nytt namn att hålla reda på bland våra svenska artister är 22-åriga NAIIVI som nu debuterar med singeln I’m leaving. En mörk och pulserande singel som är gjord tillsammans med Mats Björke. Låten fick i alla fall mig att tänka på Nicole Sabouné och jag sögs omedelbart in i känslan av låten. Mycket stark debut skulle jag säga.
Det var med andra ord lika bra att ställa några frågor till NAIIVI för att lära oss lite mer om sångerskan.

Popmuzik Lover Patreon

Hej. Hur är läget med dig idag?


Jo tack, läget är bra!

Så vem är NAIIVI?

Naiivi är personen som sitter på tunnelbanan, som iakttar och filosoferar över djupa, arga och förbryllande känslor. Över allt svårt som livet så gärna erbjuder.

Var kommer namnet ifrån?


Jag tänkte på vad mina låtar allt som oftast handlar om och historierna bakom dem. Många av de val jag skriver om har haft en viss grad av naivitet i sig. Det i sig behöver inte direkt var något negativt. Själva tanken att vara godtrogen innebär inte att man är blåögd och lättlurad. Det handlar snarare om att man vill tro det bästa om folk och situationer. Men samlingsnamnet för dessa drag är “naiv” och därifrån kommer NAIIVI.

Vilken låt skulle du säga är en av dem som förändrat ditt liv.


The Cranberries mästerverk Zombie. Både videon och stämningen i låten inspirerade mitt låtskrivande i ung ålder.

Hur kom du i kontakt med producent Mats Björke?

Det var Martina Ledinsky på Razzia Records som förde oss samman. Hon trodde att vi skulle tala samma språk rent musikmässigt, något som visade sig stämma väl.

Du släpper singeln I’m leaving nu. Berätta lite om låten.

Vi människor verkar ha som vana att anta att det alltid är bättre någon annanstans. Låten handlar om att jaga den känslan och konstant söka efter trygghet. Dock finner man det sällan, då man är för upptagen med jakten i sig. Texten målar upp dilemmat som uppstår.

Omslaget är förresten riktigt snyggt. Hur jobbade ni fram det?


Tack! Omslaget är taget av grymma Per Kristiansen. Vi lyssnade på I’m leaving och diskuterade vad jag ville förmedla med låten och han fångade det på bild.

Om du skulle säga tre snygga skivomslag, vilka skulle du säga då?

Med singel ute nu, vad händer framöver dig?


Redan i början av november kommer tillhörande musikvideo till I’m leaving ut. Det ska bli riktigt kul! Även där har jag jobbat med Per Kristiansen som filmade allt material och även Lina Westin som regisserade videon. I början på nästa år kommer även min EP Dark Sunshine som tar vid där singeln slutar och fortsätter att berätta om livets stadier.

NAIIVI
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011